İkinci Amatör Küme’den Birinci Amatör Küme’ye terfi edecek 7 takımdan 6’sı kesinleşti. 7’nci takım, Çaycuma grubunda ya Çaycumagücüspor olacak, ya da Filyos Ateşspor.

Bu sezon 23 takımın katılımıyla Merkez, Kilimli, Ereğli ve Çaycuma olmak üzere 4 grupta oynanan İkinci Amatör Küme’nin sonuna gelindi. Takım sayısı az olması nedeniyle erken biten Kilimli grubunda Göbü Gençlikspor şampiyon olarak Birinci Amatör Küme’ye çıkan ilk takım olmuştu.

Göbü Gençlikspor’dan sonra Merkez grubundan Asmaspor ile Terakkispor, Ereğli grubundan Ereğli Demirspor ile Bayatspor, Çaycuma grubundan Devrek Bastonkentspor Birinci Amatör Küme vizesi alan takımlar oldu. Bu takımlardan Asmaspor, Ereğli Demirspor ve Devrek Bastonkentspor “şampiyon” unvana sahip.

Birinci Amatör Küme’ye yükselecek 7’nci takım, son iki haftaya girilen Çaymuma grubunda belli olacak. 23 puanla ikinci Çaycumagücüspor ile 21 puanla üçüncü Filyos Ateşspor arasında yaşanan çekişmenin galibi, 2023-2024 sezonunda Birinci Amatör Küme’de mücadele etmeye hak kazanacak.

27 Mayıs Cumartesi günü oynanacak maçlarda Çaycumagücüspor evinde Çaycuma Yeşil Vadispor, Filyos Ateşspor da deplasmanda Karamusaspor’la karşılaşacak.

İki puan farkla sıralanan iki takım, son hafta Filyos sahasında kozlarını paylaşacak. Eğer iki takım bu hafta kazanır ve ikincilik yarışı son haftaya kalır ise Filyos’taki maç, sezonun maçı olacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Test yayını tamam, artık maç saati bekleniyor... İşte Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor maçını yayınlayacak kanal! Test yayını tamam, artık maç saati bekleniyor... İşte Serik Belediyespor-Zonguldak Kömürspor maçını yayınlayacak kanal!

Editör: Hüseyin EKİNCİ