Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, il genelinde halen yapılan ve yakın zamanda yapılması planlanan bazı projelerle ilgili açıklamalarda bulundu. Ak Parti teşkilatlarının tüm neferleri ile geceli gündüzlü şehrin kalkınması yönündeki projelerleri en ince detayına kadar ele aldıklarını ifade eden İl Başkanı Avcı, "Bir dakikamızı bile boş geçirmiyoruz. Şehrimizde yapımı süren ve ileride yapılacak projelerle ilgili Ankara'da Bakanlıklar nezdinde temaslarımız aralıksız sürüyor. Gerek Milletvekillerimiz, gerekse teşkilatlarımız halka hizmet yolunda rehavete düşmeden adım adım ilerliyoruz" dedi.

Zonguldak gündemini meşgul ederek, akıllardaki soru işaretlerini kaldırarak, netlik kazandırmak amacıyla açıklama yapan İl Başkanı Muammer Avcı, Yayla İlkokulu, 400 yataklı hastane ve Kilimli - Filyos arasında yapılan karayolu konularına açıklık getirdi.

ÖĞRENCİLER SAĞLIKLI ORTAMDA EĞİTİM ALACAKLAR

Bilindiği gibi, Yayla İlkokulunun, depreme dayanıklılık raporunun olumsuz çıkması sonrasında yıkım kararı alınmıştı. Söz konusu okulun öğrencilerin, eğitimlerine daha sağlıklı ve güvenli bir alanda devam edeceğine işaret eden Avcı, okulun şuan ki konumuna yakın 5 dönümlük TTK'ya ait arsaya 24 derslik olarak yapılacağını ifade etti.

Muammer Avcı, öğrencilerin okula gidiş ve gelişlerinde, gerek servis araçlarının, gerekse velilerin özel araçlarının park sorununun orada göz ardı edilemez trafik keşmekeşine neden olduğunu söyledi.

Avcı, ayrıca okulun trafik yoğunluğunun yüksek olduğu işlek bir lokasyonda bulunan öğrencileri olumsuz etkilerinden kurtarılması için daha sağlıklı alana taşınacağını söyledi.

Avcı açıklamasında konuyla ilgili olarak şunları söyledi:

“Yayla Ortaokulu’nun yıkılmasıyla ortaya çıkacak alana ne yapılmasıyla ilgili görüşmeler devam ediyor. Burada asıl sorulması ve cevaplandırılması gereken konu; burada öğrenim gören öğrencilerimizle ilgili ne yapılacak?

Biz bir kere şu tespiti yapalım. Şu anki mevcut yerin hemen çaprazındaki 30 metrelik mesafede hastane imalatı yapıldı. Burada yaşanacak ambulans sesi kirliliği, trafik keşmekeşliği öğrencilerimize muazzam bir şekilde hem pedagojik, hem de psikolojik anlamda zarar verecek. Mevcut bina zaten depreme dayanıklılık noktasındaki durumunun tespiti yapıldı. Hiçbir çocuğumuzun orada öğrenim görmesini istemiyoruz. Velilerimiz sabahları özel araçları başta olmak üzere okul servisleri bölgede trafik tıkanıklığına yol açıyor.

Bu nedenlerden dolayı; Yayla Ortaokulu’na 150-200 metre mesafedeki TTK Yayla Konağı’nın bitişiğinde; Kolejin hemen arka kısmındaki 5 dönümlük yer konusunu Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer’e açtık ve kendisine lokasyonu gösterdik.

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Prof. Dr. Mahmut Özer hem binanın mevcut durumu, hem trafik sorunu, çocukların yaşayacakları pedagojik ve psikolojik sıkıntıları da göz önüne alarak bizlere olur verdiler. Bizde; TTK Genel Müdürü Sayın Kazım Eroğlu’yla konuyu istişare ettik. Onlarda bu anlamda adımlarını attılar. Şuanda yaşanacak olan süreç oradaki proje ile beraber imar değişikliğine gidip biran önce oraya 24 derslik bir okul yapılması ve o okulun etrafındaki yeşil alanların da yapılarak çocuklarımızın trafik keşmekeşliğinden uzak okullarında eğitimlerini almalarını hedefliyoruz."

KİLİMLİ - FİLYOS ARASINDA 7 TÜNEL, 8 KÖPRÜ YAPILACAK

Bir şehrin kalkınmasındaki en önemli unsurlardan birinin ulaşım olduğuna işaret eden Ak Parti İl Başkanı Muammer Avcı; Zonguldak - Kilimli arası ulaşımın 5 dakikaya düşmesinin ardından, yatırımların hız kesmeden devam ettiğini söyledi.

Türkiye'nin mega yatırımları arasında yer alan Filyos Vadi Projesi'ne ulaşımın da Zonguldak'tan ulaşımın 16 dakikaya düşeceğine işaret ederek bunun da bölge insanına azami fayda sağlayacağını ifade etti.

Filyos'a ulaşımın daha sağlıklı ve hızlı olması amacıyla Zonguldak- Kilimli arasında açılan tünellerin ardından, vakit kaybetmeden Kilimli ve Filyos arasındaki yolun yapımına başlandığını söyleyen Avcı;

Kilimli ile Muslu arasında 5350 metre uzunluğunda bir imalat söz konusu. Bu 5350 metrelik kısmın 3000 metresi tünelli olarak geçiş, 2350 metrelik kısmı bölünmüş yol olarak çalışmalar devam ediyor.

Kilimli ile Muslu arasındaki ikinci etap çalışmalarında dün itibariyle 350 metre civarında tünel açımı gerçekleştirildi.

Diğer yandan Muslu ile Filyos arasında 7 tane sıralı tünelin bulunduğu, içerisinde karayolu ve tren yolu köprüsünün bulunduğu büyük bir imalat daha var. Bu imalat gidiş-geliş 14 tüplük bir imalat. Bu imalatların dört gün öncesi itibariyle 2075 metrelik kısım açıldı. Burada çalışmalar geceli ve gündüzlü olarak devam ediyor.

Diğer yandan da, Saltukova’dan Filyos Vadisi’ne uzanan şuan itibariyle çoğu insanın bilmediği 8,6 kilometrelik bir ihale daha yapıldı. Bahadır Grup ihaleyi alarak hazırlıklara başladı. Burada da 8 adet köprü yapılacak" dedi.

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Muammer Avcı, 400 yataklı hastanenin otopark yeri konusunun bazı çevrelerce spekülasyon konusu yapılmak istendiğini söyleyerek; "Zonguldak’a inşa edilen 400 yataklı hastaneyle ilgili bilindiği gibi otopark gibi bir durum söz konusu değildi. Şuan için otopark diye tahsis edilen bir alan yok. Mevcut durumda vatandaşlarımız hastaneden nasıl hizmet alıyorlarsa ve araçlarını park ediyorlarsa aynı şekilde araçlarını park ediyorlarsa aynı düzende devam edilecektir. Şuan itibariyle hastaneye özel otopark alanı olarak bir lokasyon tespitimiz yok" dedi. (Şaban Yılmaz)

Editör: Haber Merkezi