İsviçre Federal Gıda Güvenliği ve Veterinerlik Bürosu (FSVO), Türkiye'den ithal edilen Beypazarı Maden Suyu'nun içerisinde yüksek miktarda bor bulunduğu ve tüketilmemesi gerektiği yönünde bir uyarıda bulundu. Ancak, konuya ilişkin firma yetkilileri, haberlerin maksatlı olabileceğini belirterek açıklamalarda bulundu.

Beypazarı yetkilisi, Marketing Türkiye'ye yaptığı açıklamada, İsviçre'de yapılan analizlerde Beypazarı maden sularındaki bor minerali miktarının sağlık açısından son derece tehlikeli olarak belirtilen oranın üzerinde tespit edildiği belirtildi. Ancak, yetkili isim, bu sonucun nasıl elde edildiğini anlamadıklarını ifade etti. Ayrıca, sağlıklı yaşam için insanların bor minerali takviye gıdaları tükettiklerini ve bu mineralin kemik erimesini durdurmak için kullanıldığını belirtti. AB üye ülkelerindeki mevzuat oranının İsviçre'deki belirtilenden farklı olduğunu vurgulayan yetkili, Beypazarı markasının ürünlerinin birçok ülkeye ihraç edildiğini ve bu ülkelerdeki standartlara uygun olduğunu belirtti.

Yağışların yeraltı kaynak sularının değerlerini dönemsel olarak etkilediğini ve mineral değerlerindeki artış ve azalmaların normal olduğunu vurgulayan yetkili, geçmiş yıllarda yapılan ölçümlerde bor minerali miktarının değişkenlik gösterdiğini ifade etti. Tüm içeceklerin farklı analizlere tabi tutulması gerektiğini belirten yetkili, FSVO'nun yaptığı analizlerin içme suyu kriterleriyle maden sularını analiz ettiğini dile getirdi.

Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı; “Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor” Metroda tacize uğrayan genç kız dehşet anlarını anlattı; “Gözümü her kapattığımda o sahne gözümün önüne geliyor”

Son olarak, Beypazarı'na yönelik bu haberlerin maksatlı olarak çıkarılmış olabileceğini belirten yetkili, konuyla ilgili resmi bir yanıt için çalışmaların devam ettiğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Haber Merkezi