Zonguldak’ta 18 Eylül’de, toplu taşıma ücretlerine yapılan zamların geri alınması ya da indirim yapılması amacıyla Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu tarafından imza kampanyası başlatılmıştı. 1 haftada toplanan 5 bin 492 imza bugün Belediye Başkanı Ömer Selim Alan’a teslim edilecekti. Ancak Başkan Alan’ın başka bir programda olması ve toplanma saatinin öğle arasına denk gelmesi nedeniyle imzalar teslim edilemedi.

Öncesinde, belediye binası önünde sloganlar atan Demek ve Demokrasi Güçleri Platformu yetkilileri sonrasında basın açıklamasında bulundular. Grup adına açıklama yapan Sol Parti İl Başkanı İsmail Yıldız, zamların geri alınmaması halinde eylemlerini sürdüreceklerini belirtti.

“ZAMLAR DERHAL GERİ ALINSIN

İsmail Yıldız, “2023 Ocak ayından itibaren ulaşıma gelen zam yüzde 140. TÜİK’in açıkladığı enflasyon oranı yüzde 60. Sayın Belediye Başkanı, bu zamlar orantısız bir zamdır. Bu zamları geri alın. Öğretim yılında sayın belediye başkanı caddelere pankart astı. Öğrencilerin, öğretmenlerin yeni yılını kutladı. Ama oysa dolmuşa binen öğrenciler, öğretmenler, halk, belediye başkanının fahiş zammı ile karşı karşıya kaldılar. Belediye başkanına buradan soruyoruz, bu ne yaman çelişki? Öğrencileri sevindirecek bir şey yaptıysanız, bu zamları geri alacaksınız. Toplanan 5492 imza var ve daha da gelecek. Bizim talebimiz açık ve net. Zamlar derhal geri alınsın.” İfadelerine yer verdi.

Tanju Özcan'dan Erdem’e ziyaret Tanju Özcan'dan Erdem’e ziyaret

“İNSANLAR ÖFKELİ VE İSYANDA”

“Halkın çekecek çilesi kalmadı” diyen Başkan Yıldız, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi:

“Halkın çekecek çilesi kalmadı. Sokağın sesini duymuyorlar. Herkesin bu duruma itirazı var. Bu zamlarla yaşanmaz. İmzalardan sonra durumu takip edeceğiz. Olmadığı zaman eylem ve etkinliklerimizi sürdüreceğiz. Zonguldak’ın imzalarına sahip çıkacağız. Önümüzdeki günlerde bu konuda yargıya başvuracağız. Ülkemizde her gün yağan zam yağmurunda Zonguldak Belediyesi zam şampiyonu oldu. Alan’a diyoruz ki; bir sokağa çıkın, sokakta halkın sesine kulak verin. İnsanlar öfkeli ve isyanda. Sokağın diliyle söylüyorum, eğer bu zamlar geri alınmazsa, 31 Mart’ta biz sizleri geri alacağız.” /Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Meslek lisesinde isyan var! Yönetim duymuyor! Meslek lisesinde isyan var! Yönetim duymuyor!

TTK’da süreç başladı! Aranan şartlar neler? TTK’da süreç başladı! Aranan şartlar neler?

WhatsApp-Image-2023-09-25-at-13.15.35-(1)

WhatsApp-Image-2023-09-25-at-13.15.35-(2)

WhatsApp-Image-2023-09-25-at-13.15.35

Editör: Murat Barutçu