Alan’dan Erdem’e ziyaret Alan’dan Erdem’e ziyaret

Ahmet Erdoğan SHMYO öğretim elemanı Öğr. Gör. Şeyda Kaya’nın araştırmacı olarak yer aldığı proje TÜSEB Stratejik AR-GE Projelerini Destekleme Programı B Grubu Proje Çağrısı kapsamında desteklenmeye layık görüldü.

Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı (TÜSEB) Stratejik AR-GE Projelerini Destekleme Programı B Grubu Proje Çağrısı kapsamında Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Ahmet Erdoğan Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu (SHMYO) öğretim elemanı Öğr. Gör. Şeyda Kaya’nın araştırmacı olarak yer aldığı “Çeşitli Kanserlerde EAG1 İyon Kanalının Rekombinant Nanobody Anti-EAG1.Nb ve İmmünotoksin Anti-EAG1.Nb-DT ile Teşhis ve Tedavi Amaçlı Hedeflenmesi” başlıklı proje başvurusu kabul edildi.

Proje kapsamında, konvansiyonel tedavi yaklaşımlarına kıyasla yüksek etkinlik ve düşük yan etki gibi avantajları ile tercih edilebilir bir yaklaşım olan hedefe yönelik tedavi yaklaşımı geliştirilecek. Çeşitli kanser türlerinde ekspresyonu arttığı bilinen ve sağlıklı dokularda sınırlı ekspresyona sahip bir potasyum kanalı olan EAG1’in in vitro tanı ve tedavide uygulanabilirliği araştırılacak. (Haber merkezi)

Editör: Murat Barutçu