Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ebru Uzun yaptığı açıklamada, “Belediye Başkanı sayın Ömer Selim Alan’ın yaptığı her açıklamada hayretler içerisinde kalıyoruz” dedi.

Uzun açıklamasında, “Sayın Başkan, şehrin içerisinden geçen derenin liman içerisinde denizle birleştiği yerdeki tehlikeye dikkat çekmiş “Risk bağıra bağıra duruyor orada, ama bizim yetkimiz olmadığı için bir şey yapma şansımız yok” diyerek acı bir itirafta bulunmuş” diyerek şunları söyledi:

“13 yıldan bu yana limanın tarak gemisiyle temizlenmediğini ,resmi yazının TTK ‘ya yazıldığını ve duyarlılık gösterip gereğini yapacaklarına inandığını da belirtmeyi ihmal etmemiş.

Ankara’da her türlü işi Bakanlıklarda bitiren muktedir Başkan, risk bağıra bağıra ortada duruyor derken, burnunun dibindeki TTK’dan bunca yıl sonra şehrin bu kadar önemli bir sorununu ,resmi yazışmaların gölgesinde takip ettiğini söylüyor. Gerçekten enteresan! Enteresan olan diğer konu ise barajdaki su seviyesinin ilk kez bu kadar düştüğü ,Zonguldak halkına ancak 4 ay yetecek su kaldığını ve elinden sadece dua etmek geldiğini söylemesi.

Sayın Başkan, Yağmur duası eskiden Kemal Sunal filmlerinde rastladığımız ve biraz da üç kağıtçıların saf köylüleri kandırmak için kullandıkları bir metottu .Bu yüzyılda ,bu bilim çağında önlem alıp çözüm üretemeyişiniz ,işinizi Allah’a havale etmeniz gerçekten enteresan!

Eski Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı’nız Melih Gökçek’te su problemi yaşandığında Ankara’lılara tatile çıkmasını önerirdi .Şayet dualarınız kabul olmazda 4 ay sonra susuz kalırsak sakın benzer bir öneriyle Zonguldak halkının karşısına çıkmayın. Çünkü gülecek hal bırakmadınız bizlerde.

Madem bu yazı susuz geçirme tehdidiyle karşı karşıyayız deniz suyunun arıtılıp kullanılmasına kafa yorabilirsiniz mesela ! Maliyeti çok yüksek bir işlem ama siz Bakanlıktan çözersiniz işi ,inanıyoruz! Zonguldak’ın en büyük sorununun vizyon kuraklığı çeken yöneticiler olduğunu düşünüyor, Allah sizlere akıl fikir versin diye dua ediyoruz” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi