Bartın Üniversitesi (BARÜ) öğrencisi milli sporcu Evin Demirhan Yavuz, Avrupa Güreş Şampiyonasında kadınlar 50 kiloda gümüş madalya kazandı.

Romanya’nın başkenti Bükreş’te gerçekleştirilen Avrupa Güreş Şampiyonasında 50 kiloda mücadele eden Bartın Üniversitesi (BARÜ) Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Beden Eğitimi ve Spor Anabilim Dalı öğrencisi Evin Demirhan Yavuz, başarılarına bir yenisini daha ekledi.  Kadınlar serbest stil 50 kilo finalinde mindere çıkan milli güreşçi, gümüş madalyaya uzandı.

Elde ettiği başarıdan dolayı Evin Demirhan Yavuz’u tebrik eden BARÜ Rektörü Prof. Dr. Orhan Uzun, ”Farklı branşlarda birçok milli sporcunun bulunduğu üniversitemizde hem lisans hem de lisansüstü eğitimde yetiştirdiğimiz gençler, elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandırmaya devam ediyor” dedi.

Rektör Uzun, elde edilen başarıların büyük bir özveri ve gayretin sonucunda oluştuğunu da kaydederek “Ulusal ve uluslararası müsabakalarda ülkemizi, en iyi şekilde temsil eden gençlerimizle Türk sporuna değer katan yeni başarılar elde ediyoruz. Çalışıyoruz, üretiyoruz ve yeni başarılarla yarınlara yürümeye devam ediyoruz. Bu düşüncelerle başarılarına bir yenisini ekleyen milli güreşçimiz Evin Demirhan Yavuz’u tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin nitelikli eğitimindeki özverili çalışmaları için Spor Bilimleri Fakültesi Dekanımız Prof. Dr. Bilal Demirhan ile Lisansüstü Eğitim Enstitüsü Müdürümüz Prof. Dr. M. Sabri Gök’e teşekkür ediyorum. Ayrıca bizleri daima daha iyisi için teşvik eden Gençlik ve Spor Bakanımız Dr. Sayın Osman Aşkın Bak’a ve yakın ilgiyle destekleri için ise YÖK Başkanımız Prof. Dr. Sayın Erol Özvar’a ve tüm YÖK üyelerimize teşekkürlerimi sunuyorum” ifadelerini kullandı. (Haber merkezi)

Turizmin yeni gözdesi Amasra; Sokaklar Ruslarla doldu Turizmin yeni gözdesi Amasra; Sokaklar Ruslarla doldu

WhatsApp-Image-2024-02-16-at-14.17.55

WhatsApp-Image-2024-02-16-at-14.17.55-(1)

Editör: Murat Barutçu