Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı Fahiş fiyat uygulayan ve stokçuluk yapan işletmelere ceza yağdı

Fener sahasında futbol şöleni Fener sahasında futbol şöleni

Şerbetli tatlıların başında gelen Gaziantep baklavası da yeni yıl zamlarından etkilendi. Yüzde 30 zammın ardından kilogram fiyatı 850 ile 1000  liraya yükselen baklavayla ilgili Gaziantepli baklava üreticileri vatandaşlardan duyarlılık istedi.

Baklavadaki malzeme ve işçilik maliyetlerindeki artışın sonrası Gaziantep Ticaret Odası'na bağlı birinci sınıf baklava üretimi yapan işletmeler yüzde 30 zam yapma kararı aldı. Gelişmeyle ilgili konuşan Gaziantep Ticaret Odası Baklavacılar Komite Başkanı Mehmet Akıncıoğlu, baklava kilogram fiyatının 850 lira ile bin lira arasında değiştiğini söyledi.

2023 yılı içinde baklava üretiminde kullanılan iç fıstık, sade yağ ve şekere yüzde 150 oranlarında zam uygulandığını ve baklava fiyatlarındaki artışın kaçınılmaz olduğunu belirten Akıncıoğlu, "Daha önce birinci sınıf dediğimiz baklava türüne göre 650 lira ile 850 lira arasında satılıyordu. Yeni zamların ardından fiyatlar 850 ile bin lira bandına yükseldi. Yaklaşık yüzde 30 oranında bir zam aldık. Bu zam beklenilen ve kaçınılmaz bir şeydi. Çünkü hem emtia ürünlerine hem de asgari ücretlere gelen zamların ardından bu fiyatlar kaçınılmaz oldu. Şu anda en büyük zammı işçilik aldı. Birinci sınıf Gaziantep baklavası üretiyoruz ve kullanılan ürünlerin fiyatı düşünüldüğünde bu fiyatların altında baklava satılması mümkün değil" diye konuştu. (Haber merkezi)

Editör: Virda Şahin