Geçtiğimiz yıllarda Zonguldak basınında çıkan bir haber hala okuyanları duygulandırıyor, derin derin düşündürüyor ve bazen de gözleri nemlendiriyor.

Haber şöyleydi:

“Zonguldak'ta 3 yaşındaki Eren ile 11 yaşındaki Kardelen, hediye olarak aldıkları çizme ve bareti yerin metrelerce altından gelen babalarına maden ocağının girişinde verdiler. Çocuklarını karşısında görünce şaşkınlığını gizleyemeyen madenci baba Halil Horoz ise “Her an tetikte çalışıyoruz. Bir şey oldu sandım. Çocuklarım bana sürpriz yapmışlar” dedi.

Zonguldak’ta 3 yaşındaki Eren ile 11 yaşındaki ablası Kardelen Horoz, 8 yıldır maden ocağında çalışan babaları için sürpriz hazırladı. Babaları için aldıkları bir çift çizme ve baret ile ilk defa babalarının çalıştığı ocağa gelen kardeşler, burada babalarının madenden çıkmasını beklediler. Bir süre babalarının ocaktan çıkmasını bekleyen iki kardeş, yapacakları sürpriz için heyecan yaşadılar.”

İşte bu haber hala okuyanlara duygusal anlar yaşatıyor. Babalarının maden ocağından çıkışını dört gözle bekleyen iki minik çocuk babalarına bir hediye almak için kendi aralarında bir plan yaptılar ve en çok işine yarayacak hediyenin de baret ve çizme olduğu konusunda hem fikir oldular. Sonra da gidip bunları aldılar. Belki de babanın yaş günüydü bilmiyoruz ama ocak çıkışı çocuklarını karşısında hediyelerle gören babanın onlara sarılıp duygulandığına fotoğrafta tanık olabiliyoruz.

Maden ocakları hep acı haberlerle anılacak değiller ya; bazen de işte böyle güzel ve örnek alınabilecek duygusal anlara da sahne olabiliyorlar. (Sermet Aksu)

Nostalji

Fevkani ’de gizli tehlike! Bizi Allah korumuş! Fevkani ’de gizli tehlike! Bizi Allah korumuş!

WhatsApp-Image-2023-10-11-at-12.37.24WhatsApp-Image-2023-10-11-at-12.37.24-(1)

TTK’ya 26 bin 54 başvuru TTK’ya 26 bin 54 başvuru

Kız Yurdunda susuzluk isyan ettirdi! Kız Yurdunda susuzluk isyan ettirdi!

TTK İşçi alımlarında son durum ne? TTK İşçi alımlarında son durum ne?

TTK geri adım attı! TTK geri adım attı!

Çay evinden müşterilerine internet sobası! Çay evinden müşterilerine internet sobası!

Havalar soğudu, balık fiyatları… Havalar soğudu, balık fiyatları…

Editör: Murat Barutçu