1956 yılından bugüne Zonguldak’ın 5 yakasını birbirine bağlayan Fevkani Köprüsü’nde yıkım nedeniyle altındaki işyerlerinin sökülmesi sonrasında ortaya çıkan manzara akıllara soru işaretleri getirdi.

Fevkani Köprü’nün gerek binlerce tonluk kendi yükünü, gerekse hafif ve ağır tonajlı araçların geçmesi için projesinde bulunan ve uygulanan çelik konstrüksiyonların çoğunun kesildiği de ortaya çıktı.

IMG_1697

Köprü altındaki bulunan dükkanların alanlarının genişletilmesi amacıyla yapıldığı düşünülen bu tehlikeli işlemin bugüne kadar fark edilmemesi de ayrı bir soru işareti oluşturdu.

Altındaki iş yerlerinin boşaltılması ve sökülmesi sonrasında, köprünün desteklenmesi amacıyla konulmuş olan çelik desteklerin yüzde 90’nının olmaması, Fevkani’nin ağırlığa mukavemet gücünü büyük oranda kaybettiğini de gözler önüne sermekte.

Gerek üzerindeki araç trafiği, gerekse altındaki yaya trafiği yönünden  her gün on binlerce insanın kullandığı köprüdeki bu umarsızlığın sorumlularının acilen bulunmasını isteyen vatandaşlar; “Köprü eğer gerçekten sırf çıkar uğruna böyle yıpratılmış ve insan hayatı tehlikeye atılmışsa, yapanlar da izin verenler de, görmezden gelenler de en ağır şekilde cezalandırılmalıdır. Bizi Allah korumuş!” şeklinde tepkilerini gösterdiler. (Haber Merkezi)

IMG_1702IMG_1700IMG_1699

IMG_1696

Yüzlerce sendikalı saldırıyı kınadı Yüzlerce sendikalı saldırıyı kınadı

TTK’ya 26 bin 54 başvuru TTK’ya 26 bin 54 başvuru

Kız Yurdunda susuzluk isyan ettirdi! Kız Yurdunda susuzluk isyan ettirdi!

TTK geri adım attı! TTK geri adım attı!

Çay evinden müşterilerine internet sobası! Çay evinden müşterilerine internet sobası!

Havalar soğudu, balık fiyatları… Havalar soğudu, balık fiyatları…

Editör: Murat Barutçu