Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Belediye Meclis Grup Başkan vekili Atınç Kayınova, 1 Ekim’de yıkımının başlanılması planlanan Fevkani Köprü’nün etkilerinin şehir için daha büyük sorunlara neden olacağına işaret etti.

Kayınova konuyla ilgili açıklamasında şunları söyledi;

“AKP kurmaylarını Selim'in aklından sıyrılıp aklıselime davet ediyorum.

Dün Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'ın ağzından 3 Temmuz 2023 tarihinde gerçekleştirilen Lauvar Alanı Projesi’nin TOKİ tarafından onaylandığını ve en kısa zamanda ilk kazmanın vurulacağını yerel basından okuduk.

Coğrafi şartları zaten sıkışık olan şehir merkezinde lauvar alanı inşaatı, merkez çarşısı inşaatı, Fevkani köprüsünün yıkımı ve yıkım sonrası imalatlarının hepsinin bir arada yapılması yaşamın gerçekleri ile uyuşmaz.

Zaten yaşlı ve emekli şehri haline gelmiş bu şehirde sadece trafik ya da sosyal ve ticari yaşamı değil her türlü olağan günlük yaşamı, olası acil durumlardaki aksiyonları olumsuz etkileyeceği açık olan bu sevdadan vazgeçin.

Tüm şehri, işçisini, memurunu, öğrencisini, esnafını, gencini, yaşlısını, emeklisini sırf ben yaptım oldu demek için yıkmaya çalıştığınız köprünün altında bırakacaksınız.

Kış şartları başlamak üzere, ihalenizdeki şartnameye göre 90 gün süre demek tam yılbaşı yıkım bitecek demek. Bu kışın sert geçeceği yönünde bilimsel uyarılar var. Bu halkı daha fazla mağdur etmeden kararınızdan vazgeçin.

AKP kurmaylarına son söz niyetine; siyaset halk için yapılır, esnafla ya da CHP ile inatlaşanlara uymadan halk için bu yıkımı durdurun.” (Haber Merkezi)

Milletvekilinden çağrı: Gelin bu yanlıştan vazgeçin Milletvekilinden çağrı: Gelin bu yanlıştan vazgeçin

Ünlü rapciler Ereğli’de ölümden döndü. Zonguldak'ta konsere geliyorlardı... Ünlü rapciler Ereğli’de ölümden döndü. Zonguldak'ta konsere geliyorlardı...

Zonguldak İl sağlık müdürlüğünün acı kaybı Zonguldak İl sağlık müdürlüğünün acı kaybı

Gençlik Kolları Başkanı bıçaklandı Gençlik Kolları Başkanı bıçaklandı

Editör: Murat Barutçu