Fazlı Uncu’ya hemşerilerinden taziye ziyareti Fazlı Uncu’ya hemşerilerinden taziye ziyareti

Zonguldak Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekilli Dr. Atınç Kayınova 15 gün önce yayınladığı video ile imar revizyon planında 2 yerden bahsetmiş ve Belediye Başkanı Ömer Selim Alan'a "açıkla, yoksa ben açıklarım" demişti.

İlk gösterdiği yerin Selim Alan'ın makam şoförü ve AKP meclis üyesi Gökhan Çüteli'nin ablasının oğlu olan Hayri Dalgıç'a ait olduğunu dün akşam açıklayan Kayınova ilk videoda bahsettiği ikinci yeri de bugün açıkladı.

İncivez Mahallesindeki yaklaşık 5000 metrekarelik alanda yapılan değişiklikle İlköğretim alanından Ticaret + Konut alanına çevrilen ve çevresindeki yapılaşma koşullarından daha fazla kat verilen parselin sahibinin kandırıldığını, kamulaştırma yapılması gerekirken 2007 yılından bugüne Milli Eğitim Bakanlığınca bekletildiğini ve zaten yasal ve vicdani hakkı olan tadilatın revizyon planında sahadan pay alma yolu ile yapılarak şahsın arazisine çöküldüğünü iddia etti.

CHP Grup Başkanvekili Dr. Atınç Kayınova mevcut revizyon planını yapan Ankara İmar Planlama Limited şirketini iştirak olarak içinde barındıran UB Investment isimli şirketin yönetim kurulu başkanı Ufuk Bayraktar’ın planın tam da meclise getirildiği gün olan 01.06.2023 tarihinde parselin 1/6 sını tapuda üstüne geçirdiğini açıkladı.

Dr. Atınç Kayınova son dönemde ülkede bu tür sorunlu parsellerde sorunu çözmek için arsadan pay alınarak plan tadilatı yapıldığını bildiklerini ve bu yönde kendilerine gelen ihbarı araştırdıklarında durumun çok net ortaya çıktığını açıkladı.

Ortada çok net bir kamusal görev içinde çıkar sağlama var. Ekip halinde çoğul bir şekilde gerçekleşen bir suç gibi görünüyor. Gerisi adli makamların diyen Kayınova sadece kalem oynatarak parsel sahibini önce zor durumda bırakıp sonra pay alarak çözme yönteminin irtikap suçunu oluşturduğunu söyleyerek Zonguldak valisini ve Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığını göreve davet ediyorum dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Murat Barutçu