Bu fiyatlar ölüyü bile diriltir Bu fiyatlar ölüyü bile diriltir

Asgari ücret zammı süreci, resmi olarak 13 Haziran Salı günü başlayacak. TİSK, TÜRK-İŞ ve hükümet yetkililerinden oluşan 15 kişilik Asgari Ücret Tespit Komisyonu, yeni asgari ücretin belirlenmesi için ilk toplantısını gerçekleştirecek. Herkes, "Asgari ücret zammı ne kadar olacak?" sorusunun yanıtını ararken, kulislerde öne çıkan bir rakam ortaya çıktı.

Hükümet, Asgari Ücret Zammı için 500 dolarlık bir sinyal vermişti. Asgari Ücret Tespit Komisyonu, mevcut rakam olan net 8,506 liraya yapılacak ara zammı görüşmek üzere 13 Haziran'da bir araya gelecek. Zam oranı masada merakla beklenirken, hükümet tarafından 500 dolar (11,500 TL) önerisi yapılmıştı.

İşçi tarafından yapılan ilk açıklama DİSK'ten geldi ve 16,000 lira rakamına işaret edildi. İşveren tarafı ise "enflasyon farkı" önerisinde bulundu.

Show Haber'de yer alan habere göre, asgari ücrette yüzde 30'luk bir zam oranı öne çıkıyor ve eğer bu oranda bir zam gerçekleşirse, yeni asgari ücret 11,050 lira olacak.

Asgari ücretin 2023'te ne kadar olacağı konusunda SGK Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir canlı yayında açıklamalarda bulundu ve "Asgari ücrete yapılacak zam oranı şu anda belli. Asgari ücret 12,000 TL olacak" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, asgari ücret görüşmeleri hakkında yaptığı açıklamada, "Asgari ücret müzakereleri başlatılacak ve ekonomik gelişmeler değerlendirilerek uzlaşmayla sonuçlandırılacak" dedi. Yılmaz, sözlerine devam ederek, "Bu müzakereler sonucunda bir uzlaşma sağlanacak. Detaylarını tartışmanın bir anlamı yok. Şimdiden bu müzakerelerin olumlu bir sonuçla sonuçlanması için hayırlı olsun diyorum. AK Parti'nin kuruluşundan beri benimsediği felsefe, çalışanları enflasyona ezdirmemek ve her zaman onların yanında olmaktır. Sayın Cumhurbaşkanımızın temel bir ilkesidir ve yeni bir hadise değildir. İktidara geldiğimiz günden beri bu politikayı izlemekteyiz ve bundan sonra da aynı doğrultuda devam edeceğiz" şeklinde konuştu. (Kaynak: Show Haber – Mynet)

TTK’da önemli gelişme: Ruhsatlar alındı! TTK’da önemli gelişme: Ruhsatlar alındı!
Genç kız boğulma tehlikesi geçirdi Genç kız boğulma tehlikesi geçirdi
Takla atarak kanala düştü Takla atarak kanala düştü
Fındık fiyatlarında güncelleme yapıldı: İşte il il fiyat listesi! Fındık fiyatlarında güncelleme yapıldı: İşte il il fiyat listesi!

Editör: Murat Barutçu