Yeni yıldaki asgari ücret zammıyla ilgili belirsizlik devam ediyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, geçtiğimiz hafta yaptığı açıklamada, herkesin mutabık kalabileceği bir tutarda uzlaşılmasını umduğunu belirtti.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun masasına yatırılacak olan ilk rakam, 6 aylık enflasyon tahminine dayanacak. Şu anki hesaplamalara göre, yüzde 37,76'lık 6 aylık enflasyon tahminiyle net asgari ücrette 15.707,39 TL seviyesinde bir artışın müzakere edilmesi bekleniyor.

4 İŞÇİ YER ALACAK

Yeni yılda geçerli olacak asgari ücret görüşmeleri, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay'ın açıklamalarına göre aralık ayında başlayacak. Bu yılki komisyon heyetinde, TÜRK-İŞ temsilcileri arasında farklı mesleklerden 4 işçi yer alacak. Atalay, bu durumu, önceki yıllardan farklı olarak pazarlık masasında 4 işçi temsilcisinin bulunacağı bir süreç olacağını vurguladı.

Bakan Işıkhan, Meclis'te gazetecilerin sorularına cevap verirken, enflasyonun çalışanları olumsuz etkilememesi için ellerinden geleni yapacaklarını ve sosyal diyalogun önemini vurguladı. Çalışma hayatıyla ilgili sorunların çözümü için çaba gösterileceğini ifade etti ve daha müreffeh bir ülke hedefiyle hareket edileceğini belirtti. /Haber Merkezi

Zam yağmuru devam ediyor! Zam yağmuru devam ediyor!

Kilimli’de şok karar! Başkan tutuklandı Kilimli’de şok karar! Başkan tutuklandı

Kömürlerde taş skandalı: Vatandaşlar tepkili Kömürlerde taş skandalı: Vatandaşlar tepkili

Belediye Sineması vizyona giriyor Belediye Sineması vizyona giriyor

Editör: Murat Barutçu