Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından ülke genelinde ihtiyaç sahipleri için dağıtılan kömürler ile ilgili tepkiler gelmeye devam ediyor. Vatandaşlar, dağıtılan kömür torbalarının içerisinde çoğunlukla taş olduğunu ve bu konuda gerekli adımların bir an evvel atılması gerektiğini ifade ediyorlar.

Zonguldak Ülkü Ocakları Türkçülük Gününü kutladı Zonguldak Ülkü Ocakları Türkçülük Gününü kutladı

“DAHA ETKİLİ ADIMLAR ATILMALI”

Konuyu geçtiğimiz günlerde gündeme getiren CHP Zonguldak Milletvekili Eylem Ertuğ Ertuğrul, "Türkiye genelinde yardım amaçlı dağıtılan kömürlerin içerisinden kömürden çok taş çıktığına dair şikayetler alıyoruz. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımızla resmen dalga geçiliyor. Her yıl ihtiyaç sahibi vatandaş sayısında artış yaşanmasına rağmen, devletin yaptığı yardımların yetersiz olduğunu görüyoruz. Bu konuda daha etkili adımlar atılmalı." şeklinde tepki gösterdi.

“İHTİYAÇ SAHİBİ İNSAN SAYISI BİR TÜRLÜ AZALMIYOR DİYE DÜŞÜNMEK ZORUNDAYIZ”

Ertuğrul, ihtiyaç sahibi vatandaş sayısındaki artışı sorgulayarak, "Devlet her yıl yaptığı yardımlarla övünüyor, ancak neden ihtiyaç sahibi insan sayısı bir türlü azalmıyor diye düşünmek zorundayız. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız için daha kapsamlı çözümler üretilmeli, yardımlar artırılmalıdır." ifadelerini kullandı.

VATANDAŞLARIN MAĞDURİYETİ SÜRÜYOR

Öte yandan Ertuğrul, yardım alan bir vatandaşın teslim aldığı kömür torbalarını kontrol etti ve torbaların içinden çıkan taş ve toprak miktarına tepki gösterdi. Ereğli Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından dağıtılan kömürlerin içindeki taş ve toprak, maddi durumu zor durumda olan vatandaşları bir kez daha mağdur etti. /Haber Merkezi

Editör: Murat Barutçu