KESK'e bağlı Büro Emekçileri Sendikası (BES) Zonguldak Şube Başkanı Alper Kaya, 2024 bütçesinin tartışıldığı dönemde yapılan açıklamada, bütçe hakkının kullanılması ve öngörülen kaynakların toplumun refahını artıracak alanlara yönlendirilmesi talebinde bulundu. Kaya, kamu emekçileri ve emeklileri başta olmak üzere, ekonomik krizin etkisi altında kalan yoksul kesimlere daha fazla kaynak ayrılması gerektiğini vurguladı.

Kaya'nın açıklamasına, KESK'e bağlı diğer sendikaların şube başkanları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve BES üyeleri de katıldı. Vergi Dairesi önünde yapılan açıklamada, Kaya, 2024 yılı bütçesinin niteliksiz tartışmalarla geçirildiğini ve emekçi ve yoksul kesimlerin taleplerinin görmezden gelindiğini ifade etti.

Best of Zonguldak Best of Zonguldak

Kaya, bütçenin gelir kalemleri arasında yer alan kurumlar vergisinin toplam vergi gelirlerinin sadece %15'ini oluştururken, gelir vergisinin ise %73'ünü oluşturduğuna dikkat çekti. Ayrıca, vergi gelirlerinin faize, ranta ve kamu-özel işbirliği projelerine harcanmasının eleştirilmesi gerektiğini belirtti.

Sendikaların, vergi haftası gibi dönemlerde farkındalık yaratmak amacıyla etkinlikler düzenlediğini söyleyen Kaya, gelir idaresi başkanlığındaki kariyer ve liyakat ilişkisinin sorunlarına da değindi. Maliye Bakanlığı ve Gelir İdaresi Başkanlığı'nın yeniden yapılandırılması gerektiğini savundu.  (Ersen Berk Çelik)

Editör: Muhammet