Gelecek Partisi Zonguldak İl Başkanı Mustafa Kutayer yaptığı açıklamada, “Deprem bölgesindeki gözlemlerimi paylaşmak istiyorum. Acımız büyük. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Allah bir daha böyle acılar yaşatmasın” dedi.

Kutayer açıklamasında, “Ayrışmadan omuz omuza vereceğimiz günler bu günler. Bir olacağız bu yaraları birlikte saracağız” diyerek şunları söyledi:

“Öncelikle bu günlerde en büyük takdiri milletimiz ve bir kez daha gururla yaşadığım şehrimin Madencileri hak etmiştir. Devletin millet unsunu üzerine düşen görevi yapmıştır. Ancak iktidar unsuru sınıfta kaldı. Biz demiyoruz bunu enkaz başında Ankara’nın geciktiğini söyleyen milletimiz diyor. Medya gücünüzle algı operasyonları yaparak tablonun üzerini örtemezsiniz. Üzülerek gördük ki hükümetin bir eylem planı yokmuş.

Afad Kızılay gibi kurumların depreme hazır olmadığını gördük. Liyakat ne kadar önemli birşeymiş Değil mi? Bu devlet bizim hepimizin onun için eksikleri söyleyeceğiz, konuşacağız. Kızmayım çıkın söyleyin İlk 24 saatte nelere müdahale edebildiniz? Bırakın 24 saati 72 saatte ulaşamadığımız yerler vardı. Eğer ki hızlı müdahale edebilseydik daha fazla vatandaşımız kurtulabilirdi. Karar almakta geciktiniz, ekipleri iş makinelerini hızlı bir şekilde bölgeye sevk edemediniz. Süreci koordine edemediniz. Evet hazır olmadığınızı gördük. Bu konuya duyarsız kaldığınızı da gördük” (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin