Süper Amatör Lig Aytunç Topaloğlu sezonunun 15’inci haftası zirvede, lider Akınspor ile 3’üncü sıradaki Alaplı Belediyespor’un düellosuna sahne oldu. Alaplı’nın ev sahipliği yaptığı düello mücadelesini, 3-1’lik skorla Alaplı kazandı.

Haftanın diğer maçları Gelikspor-Ereğli Çiğdemlispor, Yenimahallespor-Elvanpazarcıkspor, Kilimli Belediyespor-Perşembe Belediyespor, İhsaniyespor-Mavi Şimşekspor, Çaydeğirmeni Belediyespor-Filyos Sefercikspor arasında oynanırken, Yenimahalle, Kilimli, Mavi Şimşek ve Çaydeğirmeni kazanan takımlar oldu. 2-2 sonuçlanan Gelik-Yenimahalle maçında iki taraf puanları paylaştı.

Futbolseverler 16’ncı haftada bol gol izledi. 6 maçta atılan gol sayısı 31’di. Yenimahallespor ile Mavi Şimşekspor 6’şar, Çaydeğirmeni ile Kilimli 4’er gollü galibiyetlere imza attı.

YARIŞ KIZIŞTI

Haftanın maçları neticesinde puan tablosu yeniden düzenlendi. 8 maç aradan sonra mağlup olan lider Akınspor, Alaplı yenilgisi üzerine 35 puanda kaldı. Liderin kayıp yaşadığı haftada galip gelen Kilimli Belediyespor puanını 34’e çıkararak aradaki puan farkını 1’e düşürdü. İlk ikiyi oluşturan Akın ile Kilimli henüz BAY geçmedi. Akın önümüzdeki hafta, Kilimli ise ligin son haftasında BAY geçecek.

İlk ikinin ardından 33 puanla Alaplı Belediyespor geliyor. Liderin 2, Kilimli’nin 1 puan gerisinde yer alan Sarı-Mavili takım, BAY hakkını kullandığı için bu iki takıma göre avantajlı durumda.

Puantajda ilk 3 sonrası 30 puanla Mavi Şimşekspor, 23 puanla Gelikspor sıralandı. Liderden sonra gelen Kilimli Belediyespor, Alaplı Belediyespor, Mavi Şimşekspor ve Gelikspor aynı zamanda Play-Off hattını oluşturuyor.

Sıralamanın geri kalan bölümünde Çaycumaspor 22 puanla 6’ncı, Çaydeğirmeni Belediyespor 21 puanla 7’nci, İhsaniyespor 20 puanla 8’inci, Ereğli Çiğdemlispor 15 puanla 9’uncu, Filyos Sefercikspor 13 puanla 10’uncu sırada yer alıyor.

Düşme potası olarak adlandırılan son üç basamağı, 13 puanlı Perşembe Belediyespor, 9 puanlı Yenimahallespor ve 4 puanlı Elvanpazarcıkspor’dan oluşturdu.

TOPLU SONUÇLAR

Gelikspor-Ereğli Çiğdemlispor: 2-2

Yenimahallespor-Elvanpazarcıkspor: 6-0

Kilimli Belediyespor-Perşembe Belediyespor: 4-1

Alaplı Belediyespor-Akınspor: 3-1

İhsaniyespor-Mavi Şimşekspor: 1-6

Çaydeğirmeni Belediyespor-Filyos Sefercikspor: 4-1

Çaycumaspor (BAY)

HAFTANIN MAÇLARI 

Çaycumaspor-Gelikspor

Ereğli Çiğdemlispor-Çaydeğirmeni Belediyespor

Filyos Sefercikspor-İhsaniyespor

Mavi Şimşekspor-Yenimahallespor

Elvanpazarcıkspor-Kilimli Belediyespor

Perşembe Belediyespor-Alaplı Belediyespor

Akınspor (BAY)

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi