O köprü trafiğe açılıyor! O köprü trafiğe açılıyor!

Laf salatası üretiyoruz; Fahiş fiyatla mücadele 1 yıldır konuşuluyor, başka bir şey yok Laf salatası üretiyoruz; Fahiş fiyatla mücadele 1 yıldır konuşuluyor, başka bir şey yok

Yılın ilk günlerinde petrol fiyatları, döviz kuru ve vergi artışlarının etkisiyle akaryakıt fiyatlarında önemli bir değişiklik yaşanacak. 3 Ocak Çarşamba günü açıklanacak olan 6 aylık Üretici Fiyat Endeksi'nin (ÜFE) netleşmesiyle birlikte, benzin, motorin (mazot) ve alkolde Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) oranlarında değişiklikler olacak.
Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, akaryakıt ÖTV'sine yüzde 25'in üzerinde bir zam beklendiğini ifade etti. Buna göre, 3 Ocak Çarşamba gününden itibaren benzinde en az 2,25 TL, motorinde ise 2,11 TL'lik bir artış öngörülüyor.
Aralık ayı Üretici Fiyat Endeksi (ÜFE) verileri açıklandığında, akaryakıt ve alkol ürünlerine uygulanan ÖTV tutarlarına 6 aylık ÜFE oranında, yaklaşık yüzde 25'in üzerinde bir zam bekleniyor. Bu durumda, maktu ÖTV tutarları benzinde 7,52 TL'den 9,40 TL'ye, motorinde ise 7,05 TL'den 8,81 TL'ye çıkacak.
Yüzde 20'lik Katma Değer Vergisi (KDV) de dahil edildiğinde, benzin fiyatlarına en az 2,25 TL, motorin fiyatlarına ise 2,11 TL'lik bir artış yaşanması bekleniyor. Bu gelişme, yeni yılda akaryakıt kullanıcılarını maddi anlamda daha fazla etkileyecek bir durumu ortaya koyuyor. Haber Merkezi

Editör: Virda Şahin