AK Parti  kulislerinde konuşulanlara göre; Bakanlar Kurulu’ndaki bazı isimler ve genel başkan yardımcılarının değişmesi bekleniyor. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başdanışmanlarının sayısı da azaltılacak. İşte detaylar…

Değişim Mesajı ve İlk Adımlar

Mynet’in haberine göre; Yerel seçim sonuçlarının ardından AK Parti kulislerindeki hareketlilik devam ediyor. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın net bir şekilde verdiği ‘Değişim’ mesajıyla birlikte, parti içinde ilk adımın birkaç gün içinde atılacağı ifade edildi. Bu istişare sürecinin, partinin gelecekteki stratejilerini belirlemede önemli bir rol oynayacağı belirtiliyor.

5 Genel Başkan Yardımcısı Görevden Alınıyor

Kulislerde konuşulanlara göre, genel merkezde en az 5 genel başkan yardımcısının görevden alınacağı ve yerine atanacak yeni isimlerle kongre sürecinin yürütüleceği ifade ediliyor. Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, AK Parti kaynakları, "Mevcut kadro ile kongreye gidilmeyecek. Parti yönetimi değişecek, yeni yönetim kongre sürecini yürütecek" bilgisini verdi.

Kabinede ve Külliye’de Değişiklikler Bekleniyor

AK Parti kulislerinde, değişimin sadece parti yönetimiyle sınırlı kalmayacağı, kabine ve külliye bürokrasisinde de değişiklikler olabileceği konuşuluyor. Cumhurbaşkanlığı politika kurulları ve başdanışmanların sayısının azaltılacağı, bu konuda cumhurbaşkanlığı bünyesinde bir çalışma yapıldığı öğrenildi. Ayrıca, politika kurullarının yapısında da değişiklikler yapılacağı ifade edildi.

Devrim Dural; Zamları hükümetin politikaları yüzünden yaptık Devrim Dural; Zamları hükümetin politikaları yüzünden yaptık

Bu kapsamda, parti ve devlet yönetiminde önemli değişikliklerin yapılacağı, AK Parti'nin yeni kadrosuyla yoluna devam edeceği anlaşılıyor.

Kaynak: Haber Merkezi