CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, TOKİ’nin Zonguldak’a yapacağı 1550 konutun çok yetersiz olduğunu söyleyerek sosyal konut sayısının arttırılmasını istedi.

Ünal Demirtaş; “Ak Parti, konutta da Zonguldak’a verdiği sözü tutmadı. Zonguldak’a ayrılan 1550 kontenjan son derece yetersiz” dedi.

Açıklanan projenin seçim için yapıldığına da dikkat çeken CHP’li Demirtaş; “Bu proje her ne kadar oy almak amacıyla yapılmış, gecikmiş, yetersiz bir proje olsa da bir kısım hak sahibi olacak vatandaşlarımız için doğru bir adım olmuştur” dedi.

Konuyu TBMM gündemine taşıyan Ünal Demirtaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakanı Murat Kurum’un yanıtlaması istemi ile bir soru önergesi verdi.

EN AZ 3 BİN SOSYAL KONUT YAPILMALI

Projede Zonguldak’a ayrılan kontenjanın arttırılması gerektiğine vurgu yapan CHP’li Demirtaş; “250 bin sosyal konuttun yapılacağı bu projede, Zonguldak’a ayrılan 1550 konut son derece yetersizdir. Zonguldak’ın nüfusu 589 bin 684’tür. Zonguldak nüfusunun demografik yapısına bakıldığında emeklilerin ve asgari ücretlilerin yani dar gelirlilerin yoğunlukta olduğu görülmektedir. Bu nedenle Zonguldak’taki sosyal konut sayısının 3 bine yükseltilmesi gerekmektedir. Zonguldak’taki konut sorununu çözmez. Kontenjanlar ilçe nüfusuna göre belirlenmeli. TOKİ; Zonguldak’ta vatandaşı mağdur etti. Kdz. Ereğli’de TOKİ mağduru emekliler unutulmamalı. En fazla nüfuslu ilçeye en az kontenjan. Kdz. Ereğli, Alaplı, Kozlu ve Kilimli üvey evlat mı? Dar gelirli vatandaşlarımız hayal kırıklığına uğradı. Peşinat ve taksit miktarları düşürülmeli. Zonguldak’ta yapılacak konut sayısı artırılacak mı?” dedi. (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi