Hastanın eşi doktoru darp etti: 1 gözaltı Hastanın eşi doktoru darp etti: 1 gözaltı

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ocak ayında çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması amacıyla 863 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) ödemesi yapıldığını açıkladı. Bakan Göktaş, bu desteklerle çocukların aileleriyle bir arada kalmalarını ve sosyal çevrelerinden kopmamalarını sağladıklarını ifade etti.

Bakan Göktaş, yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Çocuklar, toplumumuzun geleceğidir ve onların sağlıklı bir şekilde büyüyüp gelişmelerini sağlamak, devlet olarak en öncelikli görevlerimizden biridir. Bu kapsamda, çocukların sosyal açıdan desteklenmesi ve eğitim giderlerinin karşılanması için Ocak ayında 863 milyon TL Sosyal ve Ekonomik Destek ödemesi yaptık. Çocuklarımızın ekonomik zorluklar nedeniyle ailelerinden ayrılmamalarını, aile ortamında büyümelerini sağlamak için bu destekleri gerçekleştiriyoruz."

Aile odaklı sosyal hizmet modelleri üzerinde duran Bakan Göktaş, çocukların aileleriyle birlikte sosyal çevrelerinden uzaklaşmadan desteklenmesinin toplumsal değerlerin korunmasında kritik bir rol oynadığına vurgu yaptı. Ailelerin çocuklarına sunulan şefkat ve sıcaklık ortamının, onların sağlıklı bireyler olarak yetişmelerinde temel bir faktör olduğuna inandığını belirten Bakan Göktaş, bu doğrultuda hizmet modellerini sürekli olarak güçlendirmeye devam ettiklerini ifade etti. Haber Merkezi

Editör: Fadime Yılmaz Elma