Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı’nın basın danışmanı ve Zonguldak Çevre Koruma Derneği Başkanı Ahmet Öztürk, Fevkani Köprü’nün yıkımı ile ilgili basın mensuplarına yüklendi. Öztürk, Fevkani Köprü’nün yıkımıyla ilgili yaptığı paylaşımında, “Tarih toplumdaki yılgınlıktan istifade edip bir anıt yapıyı yıkan yöneticileri de, adına gazete denen müsvedde parçalarında yalan yanlış yazılarla algı operasyonu yürüten muharrir bozuntularını da, sessiz kalan sözde muhalefeti de mutlaka bir kenara not ediyor.” şeklinde ifadeler kullandı.

“BU SÖZLERİN TAMAMINI SANA İADE EDİYORUZ”

Karaelmas Gazeteciler Derneği (KGD) Başkanı Mustafa Emen, Öztürk’ün yaptığı bu çirkin ve hadsiz paylaşımla ilgili yaptığı açıklamada, “Kendine gel Öztürk. Fevkani Köprüsü ile ilgili eleştiri hakkın olabilir, buna diyeceğimiz yok ancak gazeteci meslektaşlarımızın tamamını bu kadar çirkin ifadelerle zan altında bırakma hakkını sana kim veriyor? Bahsettiğin gazete müsveddeleri de sensin, muhabir bozuntusu da sensin! Bu sözlerin tamamını sana iade ediyoruz. Bu açıklamayla tüm meslektaşlarımızın tamamını aynı kefeye koymanı şiddetle kınıyoruz.  Kaldı ki, geçtiğimiz günlerde meslektaşlarımız, kendilerine ‘Satılık’ deme cüretini gösteren köprü altı esnafının sesini dahi her zaman duyurmaya çalıştık. Devletin dördüncü gücü olan medya çalışanlarının hiçbirine bu tür yakıştırmalar yapamayacağınızı hatırlatır, basını hedef almanızın da anlamsız olduğunu belirtiriz. Olaylara tarafsız bir şekilde yaklaşmaya çalışan ve olayları olduğu gibi kamuoyuna yansıtan gazeteci arkadaşlarımızın yanında olduğumuzu da ifade ediyoruz. Çevre Koruma Derneği Başkanı olarak bu tür ifadeleri ve basını hedef almanızı KGD Yönetim Kurulu olarak protesto ediyoruz.” İfadelerine yer verdi.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Zonguldak'ta intihar girişimi! Ekipler olay yerinde vazgeçirmeye çalışıyor Zonguldak'ta intihar girişimi! Ekipler olay yerinde vazgeçirmeye çalışıyor

Zonguldak'ta can pazarı; Çok sayıda yaralı var Zonguldak'ta can pazarı; Çok sayıda yaralı var

Zonguldak halkı, sosyete pazarına akın etti! Zonguldak halkı, sosyete pazarına akın etti!

Dün emekli, bugün Level! Dün emekli, bugün Level!

Vatandaşlar bıktı! Pazarda isyan var! Vatandaşlar bıktı! Pazarda isyan var!

Ayı saldırısına uğrayan kişi ağır yaralandı Ayı saldırısına uğrayan kişi ağır yaralandı

Piknik alanında korkunç manzara! Koli bantlarıyla bağlanmış halde bulundu Piknik alanında korkunç manzara! Koli bantlarıyla bağlanmış halde bulundu

Zonguldak'ta korkutan kaza! Taklalar atarak durabildi Zonguldak'ta korkutan kaza! Taklalar atarak durabildi

Fevkani’nin kahramanları! Fevkani’nin kahramanları!

Gemiden denize attılar! Dalgıçlar çıkardı! Gemiden denize attılar! Dalgıçlar çıkardı!

Çaycuma'da sıcak gelişme! İşçilerin haklarını ödemeyen firma kaçıyor mu? Çaycuma'da sıcak gelişme! İşçilerin haklarını ödemeyen firma kaçıyor mu?

Kaza değil, cinayet! Temizlik işçisi feci şekilde can verdi Kaza değil, cinayet! Temizlik işçisi feci şekilde can verdi

Editör: Murat Barutçu