Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği (BKÜB) üyesi 17 üniversite, son zamanlarda uluslararası öğrencilere yönelik yapılan açıklamalarla ilgili ortak bildiride şöyle denildi: “Yükseköğretimde gösterdiği atılımlarla dünyada en çok tercih edilen ilk 10 ülke arasına giren Türkiye, küresel bir eğitim merkezi haline gelmeyi başarmıştır. Bu süreçte ülkemizin 12. Kalkınma Planı arasında da yer alan uluslararasılaşma hedefi doğrultusunda Batı Karadeniz Üniversiteler Birliği üyesi üniversitelerimiz de sürecin ilerlemesinde ve sürdürülebilirliğinde önemli katkı sunmuştur.”

Özetle böyle denmiş…

Türkiye küresel bir öğretim merkezi haline gelmeyi başarmışmış…

Küre bildiğiniz gibi yuvarlık bir cisim, dünyamız da adı üstünde, yerküre…  Peki bu BKÜB’ün kastettiği Küresel Eğitim Merkezliği yerküremizin hangi bölümünü kapsıyor, aşağı yerküreyi mi, yukarı yerküreyi mi?

Yani Afrika’yı mı; Avrupa’yı, ABD’yi vs. gibi mi?

Çünkü bizler hiç üst yarıküreden öğrencilere pek rastlayamıyoruz BKÜB’ün söz ettiği bölgelerde…

İMF MUTLU, TÜRKİYE MUTLU

Dünya piyasasına açıldığından bu yana Türkiye bir türlü dikiş tutturamadı ve ekonomik beceriksizlikler yüzünden daha düne kadar hep İMF’den (International Monatery  Fund) borç almak durumunda kaldı.

Sonra bir ara Akepe ekonomiyi ele aldı ve kısa bir süreliğine İMF’den borç alma durumu da sona erdi.

Öyle dediler Akepeliler; “borç almıyoruz…”

Ammmaaa, yine ekonomik beceriksizlikler gündeme geldi ve yine İMF’nin kucağına oturduk!

Bir zamanlar “İMF’ye borç verebilecek düzeye geldik” diye konuşmuş olan reyizin bu sözleri de “faiz sebep enflasyon sonuçtur” gibi tarihe geçti…