Kız öğrenci yurdun camından atladı Kız öğrenci yurdun camından atladı

Zonguldak'ta kaçak maden ocağında çalışırken ormanda yanmış cesedi bulunan Afgan uyruklu Vezir Muhammed Nourtani'nin ölümüne ilişkin Göçmen Sendikası Girişimi, Kızılay Madenci Heykeli önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Göçmenler nefret suçuna kurban ediliyor" denildi.

“KORKUNÇ SUÇU İŞLEYECEK CÜRETİ NEREDEN BULDU?”

Göçmen Sendikası Girişimi Sözcüsü Meltem Akbaş, Nourtani'nin kaçak maden işyerlerinde çalıştırılan binlerce göçmen işçiden biri olduğunu belirtti. Akbaş, Nourtani'nin çalıştığı kaçak maden şirketinin MHP Gelik Belde başkanına ait olduğunu ifade ederek, "Bu madenlerde işlenen suçların, iş cinayetlerinin üzeri vicdanlara sığmaz zalimliklerle örtülmeye çalışılıyor, patronlar ise cezasızlıkla korunuyor. O yüzden sormak gerekir, aynı zamanda MHP Gelik Belde Başkanı olan Hakan Körnöş’un sahibi olduğu bu kaçak maden denetimlerden nasıl bu kadar kolay sıyrıldı? Enver Gideroğlu ve Hakan Körnöş böylesi korkunç suçu işleyecek cüreti nereden buldu?" dedi.

“ÜRETEN TÜM EMEKÇİ KESİMLERİN, EZİLENLERİN SORUNUDUR”

Akbaş, sermaye sahiplerinin işçi yaşamına ve bedenine hükmetme eğiliminde olduğunu vurgulayarak, "Göçmenlerin kayıtsız, sağlıksız, ucuza çalıştırılması, Nourtani cinayetinde olduğu gibi iş cinayetlerine, nefret suçlarına 'kurban' edilmesi sadece göçmenlerin sorunu değil, bir bütün olarak bu ülkede yaşayan, çalışan, üreten tüm emekçi kesimlerin, ezilenlerin sorunudur." dedi.

“BU SÖMÜRÜ DÜZENİNDEN HESAP SORACAĞIZ”

Açıklamada işçi cinayetlerinin politik olduğu vurgulanarak, "Çalışma haklarımızı da yaşam haklarımızı da birlikte savunacağız. Bizi hayatta ırkla, dilde, dinde ayırıp, ölümde birleştiren bu katliam ve sömürü rejimine karşı birlikte kardeşçe yaşamayı başaracağız. Soma’da, Ermenek’te, Bartın’da katledilen maden işçilerini unutmadığımız gibi Nourtani’yi de unutmayacağız. Ailesinin acısını paylaşıyor ve tuttukları yasa ortak oluyoruz. İş cinayetlerinde kaybettiğimiz her bir işçi kardeşimizin acısı ve öfkesiyle bu sömürü düzeninden hesap soracağız." denildi.

Açıklamaya, Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (HEDEP) Ankara İl Örgütü, Ankara Tabip Odası (ATO), Halkevleri, Türk Tabipleri Birliği (TTB), Özel Öğretmenler Sendikası, Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP) Ankara İl Örgütü yöneticileri ve birçok kurum katılım sağladı. Açıklamada, “Göçmenlerin canı patronların madenlerinden değerlidir”, “İnsanca ve onurlu bir yaşam için örgütlen” yazılı pankart ve döviz taşındı. /Haber Merkezi

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-10.51.17

Doğa ile bütünleşmek için bir araya geldiler Doğa ile bütünleşmek için bir araya geldiler

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-10.51.02

WhatsApp Image 2023-11-14 at 10.53.51

WhatsApp-Image-2023-11-14-at-10.51.28

CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul: Kömür yerine taş, çamur çıkıyor! CHP Milletvekili Eylem Ertuğrul: Kömür yerine taş, çamur çıkıyor!

Genç adam otelde kendini astı! Genç adam otelde kendini astı!

Yakılan Afganlı davasında 3 tutuklama! Yakılan Afganlı davasında 3 tutuklama!

Sen misin yaya geçidine park eden!.. Sen misin yaya geçidine park eden!..

Köprüyü çaldılar (!) Köprüyü çaldılar (!)

Yanmış ceset olayında şüpheliler adliyede Yanmış ceset olayında şüpheliler adliyede

Editör: Murat Barutçu