Önünden mutlaka geçmişizdir, çoğumuz da önünde bir fotoğraf çektirmişizdir. Zonguldak BEÜ öğrencileri de mutlaka bu salonlarda bir toplantıya katılıp bir konferans izlemiştir.

İntihara teşebbüs ihbarı ekipleri harekete geçirdi İntihara teşebbüs ihbarı ekipleri harekete geçirdi

Ülkemizin önemli düşün adamlarından sayılan Sezai Karakoç kimdir?

Yaptığımız araştırmalarda şu bilgilere rastladık:

Sezai Karakoç ya da kimlikteki adıyla Ahmet Sezai (1933 – 16 Kasım 2021), Cumhuriyet Dönemi'nde şiir, çeviri, hikaye, tiyatro, deneme, düşünce yazısı, inceleme ve röportaj gibi türlerde toplam 50'den fazla kitap yazmış Türk şair, hikaye yazarı, düşünür ve siyasetçidir.

Sezai Karakoç’un biyografisi incelendiğinde ilkokula Ergani’de başladığı, ardından ortaokulu Maraş’ta ve liseyi de Gaziantep'te okuduğu görülmektedir. Şair, üniversite eğitimini ise Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi Maliye Şubesi’nde tamamlamıştır. Üniversiteden mezun olduktan sonra Maliye Bakanlığı’nın Hazine Genel Müdürlüğü Dış Tediyeler Muvazenesi'nde memur olarak çalışmaya başlayan Karakoç, işi sayesinde Anadolu'yu gezme ve tanıma fırsatı bulmuştur. 1973 yılında memuriyetten istifa etmiş, Diriliş isimli dergiyi çıkarmış, birçok dergi ve gazetede yazılar yazmıştır. Sezai Karakoç, 26 Mart 1990'da Diriliş Partisi’ni kurmuştur. Yazarın "diriliş anlayışı" ile özdeşleşen bu parti üst üste seçime katılamadığı gerekçesiyle kapatılmıştır. 23 Nisan 2007 tarihinde Sezai Karakoç tarafından Yüce Diriliş Partisi adıyla tekrar kurulmuştur.

Sezai Karakoç’un yaşam özeti birçok ödül ve sanatseverlerin takdirleriyle doludur. Eserlerinde kendisi tarafından ortaya konulan "diriliş fikri"ni temel almış, yeni bir ekol oluşturmuş ve Türk şiirini metafizik bir esasa yerleştirmiştir. Şiir dışında birçok farklı türde eser de yazan Karakoç, kitaplarını kendi yayınevi olan "Diriliş Yayınları"ndan yayımlamıştır. (Haber: Sermet Aksu)

Editör: Murat Barutçu