Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Zonguldak Şubesi Başkanı Zeynep Yüksel Ünal, 30 Ağustos Zafer Bayramı'nın 100 yıl dönümü kutladı.

ADD Başkanı Zeynep Yüksel Ünal yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Türk Ulusunun omzuna taktığı bağımsızlık yıldızı Türk Ulusunun; binlerce yıllık tarihindeki en anlamlı zaferinin, 30 Ağustos 1922 Başkumandanlık Meydan Muharebesi’nin 100. şeref yılında mutluyuz, gururluyuz! 26 Ağustos 1922 şafağında Kocatepe’den yükselen top sesleri, bütün dünyaya, özellikle de mazlum milletlere emperyalizmin yaklaşan hezimetinin işaret fişeklerini gönderiyor, 4 gün sonra Gazi Mareşal Mustafa Kemal Paşa komutasındaki Büyük Millet Meclisi Orduları emperyal güçlerin taşeronu Yunan Ordusuna Dumlupınar’da son yumruğunu indiriyordu. Yüzbinlerce askerin boğuşmasının sona erdiği akşam saatlerinde bozguna uğramış işgalciler Uşak üzerinden İzmir’e doğru kaçmaya başlamıştı. 1 Eylül’de Başkomutan’ından “Ordular İlk Hedefiniz Akdeniz’dir. İleri!” emrini alan Mehmetçik, 400 kilometre yolu insanüstü bir hızla, günde ortalama 45 kilometre kat ederek 9 günde alıp tarih yazıyor, soluğunu tutmuş cepheden haber bekleyen Milletine bu amansız takibin İzmir Rıhtımı’nda denizle buluştuğu müjdesini vermeye koşuyordu. Büyük Zafer’in kazanıldığı bölgeyi bugün gezenler; Atatürk’ün emsalsiz askeri dehasına tanıklık edecekler, o muazzam savaş alanını çevreleyen alçak tepeciklerdeki taşlarla yazılmış rakamların askerlerimizin birlik numaralarını ve mevzilerini gösterdiğini öğrenecekler, Mustafa Kemal Paşa’nın işgal ordusunu adeta bir torbanın içine hapsettiğini, torbanın açık ağzını Aslıhanlar Köyü’ne çevirdiğini, bu yöne kaçmak zorunda bıraktığı düşmana öldürücü darbeyi vurmayı ve Samsun’a ayak bastığı 19 Mayıs 1919’dan beri bir an bile kuşku duymadığı mutlu sona ulaşmayı beklediğini tüyleri diken diken hissedeceklerdir.

(Kurtuluş Savaşı Destanı / Nazım Hikmet) “Bu memleket bizim” diyebildiğimiz “ipek bir halıya benzeyen” bu toprağın nice Ali Onbaşıların kanları ile sulanarak vatan olduğu hafızalarımızdan asla silinmemelidir. Büyük Zafer’in anısına, Şanlı Ordumuzun terfi eden komutanları her yılın 30 Ağustos’unda omuzlarına yeni yıldızlarını takıp Zafer Bayramı kutlamalarına yeni rütbeleri ile katılırlar. Ulusumuz da; 100 yıl önce Ebedi Başkomutanı Mustafa Kemal Atatürk önderliğinde girdiği ölüm kalım savaşında omzuna bir daha asla çıkmayacak BAĞIMSIZLIK YILDIZINI takmıştır, sonsuza dek onurla taşıyacaktır. Atatürkçü Düşünce Derneği; Büyük Zafer’in kutlu ürünü “Türk İstiklâlini, Türk Cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmek”, son yıllarda kısmen yitirilen Cumhuriyet kazanımlarını Milletimize iade etmek ve “Yeniden Atatürk Cumhuriyeti” hedefine ulaşmak azim ve kararıyla, her yıl olduğu gibi bu yıl da, Yüce Türk Ulusu’na, Büyük Atatürk’e, Milli Mücadelemizin cefakâr Büyük Millet Meclisi üyelerine, Kahraman Ordumuza, kadın, erkek ve çocuk aziz şehit ve gazilerimize bağlılık ve minnetini sunmak üzere bugün bu kutsal savaş alanında Cumhuriyetimizin emanet edildiği gençliğimiz ve halkımızla omuz omuzadır. 30 Ağustos Zafer Bayramımız kutlu olsun!” (Haber Merkezi)

Editör: Haber Merkezi