10 Kasım 1938 günü saat 09.05'te yaşamını yitiren, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk vefatının 84’üncü yılında anıldı.

84 yıl önce 10 Kasım 1938 günü saat 09.05’te hayata gözlerini yuman büyük devlet adamı, büyük asker, ulusunun kaderini değiştiren büyük vatansever, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu ve ilk Cumhurbaşkanı Mustafa Kemal Atatürk tüm yurt genelinde olduğu gibi Zonguldak’ta da rahmet, minnet ve saygıyla anıldı.

Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün minnetle ve özlemle anıldığı törene Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Zonguldak Belediye Başkanı Dr. Ömer Selim Alan, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Jandarma Alay Komutanı Jandarma Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan, ZBEÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Hakkı Özölçer, Askerlik Şubesi Başkanı ve Garnizon Komutanı Ayhan Kafalı, Gaziler Derneği Başkanı Necmettin Çantaş, Şehit Aileleri Derneği başkan yardımcısı Cihan Köktürk, siyasi parti temsilcileri, kamu kurum ve kuruluşları müdürleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, öğretmenler, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Atatürk anıtına çelenk sunulmasının ardından 2 dakikalık saygı duruşundu bulunuldu. İstiklal Marşımız okundu. Bayrağımız göndere çekildikten sonra yarıya indirildi.

Ardından Devlet Güzel Sanatlar Galerisinde ‘Atatürk Resimleri’ konulu sergi açılarak gezildi. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi