Gönüllü kan bağışçısı Kemal Kılıç, 67. kan bağışını plaka numarası 67 olan Zonguldaklılar, depremzedeler ve kahraman madenciler için yaptı.

Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Kızılay Zonguldak Kan Merkezinde 67. Kan bağışını yapan gönüllü kan bağışçısı Kemal Kılıç ile birlikte kan bağışında bulundu.

Kan bağışının önemine dikkat çeken Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, şunları söyledi: “Bugün kan verme düşüncemizin sebebi bir hemşerimizin 67. kan verme operasyonuna eşlik etmekti. Kendisine hem vatandaşlarımızı bu yönde teşvik etmek hem de kendisini tebrik etmek anlamında onunla beraber olduk. Bu vesileyle bende kan bağışında bulunarak vatandaşlarımıza kan vermenin önemini hatırlatmak istedim. Deprem sonrası vatandaşlarımız ciddi bir şekilde teveccüh etti Kızılay’ımızın kan merkezlerine hücum ettiler. Yeterince kan stoku oluştu. Ancak kana devalı ihtiyaç var. Önümüzde de bir Ramazan ayı süreci var o dönemde uzmanlar kan verme alışkanlıklarının biraz yavaşladığı bir dönem olduğunu söylediler. Bu yönüyle Ramazandan önce yine vatandaşlarımızın kan vermeye gelerek ülkemizin ihtiyaçlarını bir şekilde karşılamamızı vatandaşlara tavsiye ediyoruz. Bunun bir vatandaşlık görevi olduğunu buradan hatırlatıyoruz. Bu vesileyle Kızılay’ımıza ilimizin de plakası olan 67. kez kan verme davranışında bulunduğu için değerli hemşerimize teşekkür ediyorum.”

67. kan bağışını plaka numarası 67 olan Zonguldaklılar, depremzedeler ve kahraman madenciler için yaptığını belirten gönüllü kan bağışçısı Kemal Kılıç; “Bugün 67. kan bağışımızı Kızılay Kan Merkezimizde verdik. 6 Şubat’ta Kahramanmaraş Merkezli depremler yaşadık inşallah bu tür afeti bir daha yaşamayız. Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yaralı vatandaşlarımıza sağlık diliyorum. Bir ünite kan ile ana rahmindeki bir çocuk cumhurbaşkanı olabilir, bakan olabilir, vali olabilir, hayatlar kurtarılır. Sağlığı yerinde olan vatandaşlarımızın bir ünite kanın ne kadar önemli olduğunu bilmesi lazım. Kızılay önemli bir kuruluştur ve Kızılay’ın nimetlerini iyi bilmek lazım” dedi.

Kan bağışı programına; Zonguldak Valisi Mustafa Tutulmaz, Türk Kızılay Zonguldak Şube Başkanı Murat Kanlı ve Kızılay Kan Merkezi Müdürü Dr.Mehmet Günaydın katıldı. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin