AW065068_06

Okul zili bir kez daha çaldı: Öğrenciler ders başı yaptı Okul zili bir kez daha çaldı: Öğrenciler ders başı yaptı

Enkaz altındaki canları 'yaşam sinyalleri' kurtaracak Enkaz altındaki canları 'yaşam sinyalleri' kurtaracak

Niğde Haber - Niğde'de yaşayan, ortaokul ve lise eğitimini açıköğretimle tamamlayan 3 çocuk ve 2 torun sahibi 55 yaşındaki Ümmü Selma Çınar, üniversite hayalini gerçekleştirmenin mutluluğunu yaşıyor.

3 kızını okutup meslek sahibi yaptıktan sonra yarım kalan eğitimini tamamlamak isteyen Ümmü Selma Çınar, üniversite sınavına girdi. ÖSYM'nin 2023 yükseköğretim yerleştirme programı sonuçlarına göre hayalini kurduğu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Teknik Bilimler Meslek Yüksekokulu Radyo ve Televizyon Programcılığı Bölümü'nü kazanan Çınar, üniversite sıralarını torunu gibi gördüğü sınıf arkadaşları ile paylaşıyor. "Okumadığın zaman eksik hissediyorsun" diyen Çınar; "3 tane kızım var. Çalıştım, temizliğe gittim, merdiven sildim, elma topladım, patates topladım. Her işi yaptım kızlarımı okuttum. Biri hemşire oldu, biri İngilizce öğretmeni oldu bir tanesi de ambulans hemşiresi oldu. Ben de okuma eksikliğini hissettim. Her yerde eksik oluyorsun. 'Okumak istiyorum' dedim. Bu eksikliği kızlarıma söyleyince 'anne sen de okuyabilirsin' dediler. Dışarıdan ortaokulu, liseyi bitirdim. Ortaokul, lisede okurken sabah saat 05.00'de kalkıyordum, işlerimi bitiriyorum, yemeklerimi yapıyordum, evimi temizliyorum, millet daha yeni uyanırken ben ders çalışıyordum. Önceki sene bitirdim sınava girdim. Daha başka bir yerlerde gelebiliyormuş ama benim gönlümde yatan radyo televizyondu. O yüzden bu okulu seçtim" dedi.

AW065068_05

"Okumak, bu ortamı teneffüs etmek ayrı bir duygu"

Torunu yaşındaki sıra arkadaşları ile çok iyi anlaştığını söyleyen Çınar, "Z kuşağı diyorlar ama çok saygılılar. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Onlar benim evladım, torunlarım. Hocalarımdan da çok memnunum. Bana çok saygılılar, yol gösteriyorlar. Okumak, bu ortamın teneffüs etmek ayrı bir duygu. Mesela bilgisayar, telefon kullanamıyordum, gittiğim her ortamda, resmi kuruma girdiğimde çekingenlik yaşıyordum. Sadece okuma yazmayı öğrenmiştim, hiçbir şey öğrenemedim. Ev temizliği, halı dokuma, nakış işleme, hayvanlarımız vardı onlara bakıyordum yani ders çalışacak vaktim bile yoktu. Hiçbir şey için geç değil. Beşikten mezara kadar ilim öğrenmeliyiz" ifadelerini kullandı.

Ümmü Selma Çınar'ın sınıf arkadaşı Şevval Ceylan ise "Benim sıra arkadaşım olması çok özel oldu. Aynı ders notlarını paylaşıyoruz, aynı tahtaya bakıyoruz. Ders notu, canlı dersler konusunda ben yardımcı oluyorum. O da bilgi ve birikiminde bize yardımcı oluyor" diye konuştu.

Derslerini dikkatle dinleyen, stüdyo eğitiminde ise kamera başına geçen Çınar'ın şimdiki hedefi ise lisans diplomasını alabilmek. İHA

AW065068_02

AW065068_03

AW065068_01

Otomobil boş araziye uçtu! 1 ölü, 2 yaralı! Otomobil boş araziye uçtu! 1 ölü, 2 yaralı!

Burası Türkiye’de bir cennet! Burası Türkiye’de bir cennet!

6 noktada anız yangını çıktı! 6 noktada anız yangını çıktı!

Kazada ağır yaralanmıştı! 86 günlük yaşam mücadelesi sona erdi! Kazada ağır yaralanmıştı! 86 günlük yaşam mücadelesi sona erdi!

Akraba kavgası düğüne damga vurdu! Akraba kavgası düğüne damga vurdu!

Trafikte yarışarak bir kişinin ölümüne neden oldular! Serbest bırakıldılar! Trafikte yarışarak bir kişinin ölümüne neden oldular! Serbest bırakıldılar!

Su ararken buldular! Mahalleli tedirgin! Su ararken buldular! Mahalleli tedirgin!

Eşi eve almayınca kocası evi taşladı! Eşi eve almayınca kocası evi taşladı!

Karabük’te kafa kafaya çarpışma kameraya yansıdı! Karabük’te kafa kafaya çarpışma kameraya yansıdı!

Kastamonu'da extacy sevkiyatına jandarma engeli! Kastamonu'da extacy sevkiyatına jandarma engeli!

Ayılar sahilde gece gezintisine çıktı Ayılar sahilde gece gezintisine çıktı

Kastamonu'dan Amerika'ya uzanan başarı: "FER" filmi finale kaldı Kastamonu'dan Amerika'ya uzanan başarı: "FER" filmi finale kaldı

Husumetin faturasını yanlış kişi ödedi! Husumetin faturasını yanlış kişi ödedi!

17 yaşındaki çocuğa parke taşı atıldı, kaza yapıp hayatını kaybetti! 17 yaşındaki çocuğa parke taşı atıldı, kaza yapıp hayatını kaybetti!

Kokoreççiden Filistin'e destek! Kokoreççiden Filistin'e destek!

9 yaşındaki çocuk, 8'inci kattan düşerek hayatını kaybetti! 9 yaşındaki çocuk, 8'inci kattan düşerek hayatını kaybetti!

Fenerbahçe’nin efsane başkanı nikah şahidi oldu! Fenerbahçe’nin efsane başkanı nikah şahidi oldu!

Yağmur, 'elektrik cinayeti' kurbanı oldu! Yağmur, 'elektrik cinayeti' kurbanı oldu!

 

Editör: Virda Şahin