Ak Parti Zonguldak heyeti Atatürk Devlet Hastanesi Site ek binasının yenilenen Acil Servis Ünitesi ile 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi inşaatını yerinde incelediler.

AK Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun beraberinde Milletvekilleri Polat Türkmen, Ahmet Çolakoğlu, Hamdi Uçar, Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Kilimli Belediye Başkanı Kamil Altun, Karaman Belediye Başkanı Servet Üstün, Merkez İlçe Başkanı Mustafa Çağlayan, İl Kadın Kolları Başkanı Züleyha Yazıcı Arıman, İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner, Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. Hasan Tosun ile birlikte Atatürk Devlet Hastanesi Site ek binasının yenilenen Acil Servis Ünitesi ve 400 yataklı Atatürk Devlet Hastanesi inşaatını yerinde incelediler.

Atatürk Devlet Hastanesi Site ek binası Acil Servis Ünitesinin açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından konuşan Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, şunları söyledi:

TÜRKMEN: “DAHA MODERN İMKANLARLA SAĞLIK HİZMETLERİ VERECEĞİZ”

“Hizmet veren, destek olan herkese teşekkür ediyoruz. Burası tarihi bir hastanemiz ve bugüne kadar çok güzel hizmetler vermiştir. Allah hastalarımıza acil şifalar versin. Yeni 400 yataklı hastanemizin inşaatı devam ediyor. İnşallah 400 yataklı hastanemizde açıldıktan sonra Zonguldak’ta sağlık ve yatak problemi olmayacak. Daha modern imkanlarla insanımıza sağlık hizmeti vereceğiz.”

TOSUN: “ALTYAPI TAMAMEN YENİLENDİ POLİKLİNİK KALDI” “

Atatürk Devlet Hastanesi Başhekimi Hasan Tosun, ek binanın 1923 yılında açılan Cumhuriyetin ilk hastanesi olduğunu belirterek: “Göreve geldiğimiz 5 sene içerisinde hastanemizin çatısından su tesisatına kadar hep birlikte yeniledik. Yenilenen acilin 3’te 2 parasını devlet kanalı 3’te 1 parasını özel sektör bağışlarıyla tamamladık. Acil Servisimizin yanında hastanemizin üst katını da tamamen yeniledik. Hastanenin altyapısı doğalgazından su tesisatına kadar hepsi yenilendi bir tek poliklinik tarafı kaldı. Hastane binamızda istediğimiz değişikliği yapamıyoruz çünkü hastane tescilli bina ancak onarım yapabiliyoruz. İnşallah bölgeye yakışan bir hastane olacak. Allah kimseye hastalık vermesin. Hastanemizin yatak sayısı 160 acilde 3 tane müşaade odamız 1 tane acil müdahale odamız acil müdahale içinde 2 yatağımız var.”

UÇAR: “EMEĞİ GEÇEN HERKESE TEŞEKKÜR EDİYORUZ”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Hamdi Uçar, “Küçük dokunuşlarla insanları çok mutlu edebileceğiniz birtakım projeler var. Burada gördük ki çok büyük bir proje yapılmış ve emek verilmiş. Emeği geçen ve katkı veren herkese çok teşekkür ediyoruz. Güzel ve donanımlı acil ile hastane olmuş. Hastanemizin koruma altında olması ve müdahale anlamında da kısıtlı olması münasebetiyle güzel bir mekan olmuş. Şehrimize hayırlı olsun” dedi.

ÇOLAKOĞLU: “GÜZEL HİZMETLERLE HALKIMIZI SAĞLIĞINA KAVUŞTURACAĞIZ”

Ak Parti Zonguldak Milletvekili Ahmet Çolakoğlu, “Hastanemizde yenilenen acil servis ve odalarımızın açılışını yaptık. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz. Devletimizden ve bağışçılarımızdan Allah razı olsun. Ak Parti iktidarı olarak sağlık sektörüne ne kadar önem verdiğimizi herkes biliyor. Biz halkımızın ihtiyacı olan ve halkımızın layık olduğu sağlık hizmetini vatandaşımıza vermekle mükellefiz. İl Sağlık Müdürümüz ve Başhekimimizin gayretleriyle hastanemize çok güzel bir mekan kazandırdılar. Bölgemize hayırlı olsun. İnşallah burada güzel hizmetler vererek halkımızı sağlığına kavuşturacağız” diye konuştu.

TOSUN: “CUMHURİYETİN İLK HASTANESİNİN ACİLİ YENİLENDİ”

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun: “Cumhuriyetin ilk hastanesi olan Atatürk Devlet Hastanesinin acilinin yenilenmesiyle ilgili buradayız. Emeği geçen İl Sağlık Müdürümüze, başhekimimize ve destek veren kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Çok güzel bir yer olmuş. Burada güzel hizmetler verecek bütün çalışanlarımıza, başhekimlerimize, hemşirelerimize, doktorlarımıza başarılar diliyorum. İnşallah Zonguldak’taki sağlık hizmetleri yeni hastanemizde hizmete girdikten sonra daha da güzel olacak. İnşallah en kısa zamanda 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanemizde bitecek ve Zonguldak’ta sağlık problemi diye bir şey kalmayacak.”

Konuşmaların ardından heyet yapımı devam eden 400 Yataklı Atatürk Devlet Hastanesi inşaatında incelemelerde bulundular.

TÜRKMEN: “HASANE İNŞAATINI 2020 YILI SONU BİTİRMEYİ HEDEFLİYORUZ”

Hastane inşaatı hakkında bilgi veren Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen, şunları ifade etti: “Hastane inşaatımızın yaklaşık yüzde 65’i bitiyor. Hastane inşaatımızın herhangi bir sıkıntısı yok ve süratle devam ediyor. Hastane inşaatında şuanda yaklaşık 60 kişi çalışıyor. Hastanemizi belirlenen süreden erken bitirme ihtimalimiz yüksek. Sağlık Bakanımız geldiği zaman burada müteahhitten bir söz almıştı inşallah 2020 yılının sonunda hastane inşaatımızı bitirmiş olacağız. Aslında hastanenin bitme süresi uzun ama biz bunu erkene çekmek istiyoruz. Hastanenin otopark sorunu yok. Ama hastaneye gelen kişiler ile hasta ziyaretine gelenlerin daha rahat ortamda oturabilmeleri için daha geniş bir alanda hizmet verilmesinin derdindeyiz. Bu sorunu nasıl çözeceğimize toplumla birlikte karar verip birlikte yapacağız ama en güzelini yapmaya gayret ediyoruz. Kız Meslek Lisesi taşınır, Yayla Ortaokulu taşınır, TTK lojmanları taşınabilir bunu oturup şehirle konuşacağız. Bizim illa da şu olacak dediğimiz bir şey yok. Bu konuda inatlaşmanın, polemik haline getirmenin gereği yok. Şehrimizin artık polemiklere ayıracak zamanı yok! Bu şehir için daha fazla ne yapabilirizi birlikte oturup konuşmalıyız. Bunun siyaseti, muhalefeti olmaz. Sivil Toplum Örgütleri, Siyasi parti yetkilileri, buradaki bürokrasimiz neye gerek duyuyorsa, doğrusu ne ise biz onu yapacağız. Bizim yapacak çok işimiz var. İnsanımızı rahat ettirecek, Zonguldak’ı daha yaşanabilecek şehir haline getirecek bir sürü projelerimiz var. Bizim küçük işlerle uğraşacak vaktimiz yok! Okul yıkılacaksa yıkılır başka yerde iyisi yapılır yıkılmayacaksa yıkılmaz başka türlü çareler bulunur. Bunu polemik konusu yapmanın esprisi yok!”

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Dr. Ertuğrul Güner ise, hastane inşaatının yüzde 65’inin tamamlandığını 2020 yılı sonunda bitirmeyi planladıklarını söyledi. (Seçkin KIRARSLAN)

Editör: Haber Merkezi