Kadınların otel önünde kavgası dehşete düşürdü! Üstünün açılmasına bile aldırış etmedi Kadınların otel önünde kavgası dehşete düşürdü! Üstünün açılmasına bile aldırış etmedi

Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, emekli maaşlarına ek zam uygulanacağı duyuruldu. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ek zamların ödeneceği tarih konusunda bilgi verdi. Bu gelişme, emeklilerin kök maaş hesaplarında devam eden zam hesapları sürecinde, bir ek zam iddiasını daha gündeme getirdi.

SSK ve Bağkur emeklilerini ilgilendiren ek zam kararı da Resmi Gazete'de yayımlandı. Bu kapsamda, memur ve SSK, Bağkur emeklileri için belirlenen zam oranları yüzde 49.25 ile eşitlendi. Ayrıca, en düşük emekli maaşı 7500 liradan 10 bin TL'ye yükseltildi.

Ek zamların henüz hesaplara yatmamış olmasına rağmen, en düşük emekli maaşının yükseltileceği konusunda kulislerde konuşmalar devam ediyor. Sözcü TV'de konuk olan Sosyal Güvenlik Uzmanı Dilek Ete, en düşük emekli maaşının en az asgari ücret seviyesine getirileceği iddiasında bulundu.

Çalışan çocuk oranı arttı Çalışan çocuk oranı arttı

Dilek Ete, "Şubatın ilk haftasında en geç aradaki farklar ödenecek. 10 bin TL'nin altında aylık alanların maaşları 10 bin TL'ye tamamlanacak ve ocak ayında alınmayan farkı şubat ayının ilk haftasında alacaklar. Bu noktada kafaların karışmaması önemli. En düşük SSK, Bağkur emeklisinin alacağı maaş 10 bin TL" dedi.

Ayrıca, Ete, mevcut emekli aylıklarının baştan sona yenilenmesi gerektiğini ve yaşanan sıkıntının sadece enflasyon kaynaklı olmadığını değerlendirdi. 2008'de yürürlüğe giren 5510 sayılı kanuna atıfta bulunan Ete, emekliye yapılacak düzenlemede 2000 sonrası emeklilere intibak ve seyyanen zam verilmesi gerektiğini vurguladı. Temmuz ayına kadar tüm emeklilere ayrım yapmaksızın seyyanen zam yapılması gerektiğini belirterek, Cumhurbaşkanı'nın bu adımı atacağını düşündüğünü ifade etti.

Ete, şu ifadelerle konuştu: "Daha önce de söyledik, Cumhurbaşkanı seçim konusunda oldukça başarılı. Geçen sene mart seçimlerinden önce en düşük aylığı 7500 TL'ye taşıdı. Şimdi de en düşük aylığı en az asgari ücret seviyesine getirecekler. Cumhurbaşkanımız bir açıklama yaptı, 'Bu yılı Emekliler Yılı ilan ediyorum' dedi. Bu düzenlemeyi nasıl dağıtacak bilmiyorum ancak belediye başkan adaylarına emeklilerin geçinememekten şikayet ettiklerini söylüyor. Seçim öncesi kesinlikle bir düzenleme gelecek." (haber Merkezi)

Öfkeli eş genelevi bastı! Bulamayınca cinsel birliktelik yaşadığı kadını dövdü Öfkeli eş genelevi bastı! Bulamayınca cinsel birliktelik yaşadığı kadını dövdü

Bu da kadın maganda! “Çam Sakurayı yıkmaya geldim” Bu da kadın maganda! “Çam Sakurayı yıkmaya geldim”

Yolun karşısına geçemedi! Kamyonetin altında kalan kadın hayatını kaybetti Yolun karşısına geçemedi! Kamyonetin altında kalan kadın hayatını kaybetti

Önce namaza gittiler sonra birbirlerini bıçakladılar; 1 ölü Önce namaza gittiler sonra birbirlerini bıçakladılar; 1 ölü

Editör: Muhammet