Burak Erol: “Afişlerin kaldırılmasını bekliyoruz” Burak Erol: “Afişlerin kaldırılmasını bekliyoruz”

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 108’inci yılı dolayısıyla bir mesaj yayımladı.

CHP’li Demirtaş, “Çanakkale Zaferi, vatan savunmasının adı, milli mücadelenin ilk adımıdır.” dedi. Çanakkale Savaşı’nın Türk tarihine altın harflerle yazılan bir destan olduğunu vurgulayan Ünal Demirtaş; “Türk Ulusu 18 Mart 1915 tarihinde ‘Çanakkale geçilmez’ diyerek özgür ve bağımsız yaşama kararlılığını dünyaya ilan etmiştir” ifadesini kullandı.

CHP Zonguldak Milletvekili Ünal Demirtaş, mesajında şu sözlere yer verdi:

“Çanakkale, içimizi yakan barut kokusu, göğsümüzü kabartan zafer coşkusudur. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün emrindeki 57’inci alaya “Ben size taarruzu değil, ölmeyi emrediyorum” sözü, bu zaferin nasıl bir inanç ve azim ile kazanıldığını ortaya koymuştur. Mehmetçik; Seddülbahir’de, Gelibolu’da Anafartalar’da, Conkbayırı’nda, Kilitbahir’de, Eceabat’ta destanlar yazmıştır. Aziz şehitlerimizin, vatansever gazilerimizin Çanakkale'de gösterdiği eşsiz kahramanlıklar bizim için bir onur ve gurur kaynağıdır. Çanakkale Zaferi, Kurtuluş Savaşı'nın da kıvılcımını yakan, Cumhuriyetimizin kuruluşuna giden önemli bir adımdır.

18 Mart dünya tarihinde önemli bir yere sahiptir. Çanakkale’nin savaşan milletleri birbirine yakınlaştıran yönüyle de dünya tarihinde önemli bir yeri vardır. Çanakkale Zaferi, Birinci Dünya Savaşı’nın seyrini değiştirerek tarihe  “Çanakkale Geçilmez” sözü ile yazılmış bir destandır. Türk ulusu, bu zafer ile kahramanlık, azim ve cesaretin yanı sıra, savaş meydanında bile düşmanından esirgemediği hoşgörü, merhamet ve şefkatini de tüm insanlığa örnek olacak şekilde ortaya koymuştur. Mustafa Kemal Atatürk’ün rehberliğinde, emperyalizme karşı kurtuluş mücadelesini başlatan ve bağımsız bir devlet kurmayı başarmış olan halkımız tüm dünyanın ezilen, mazlum ve mağdur halklarına örnek olmuştur. Başta Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere bağımsızlık için canını feda eden, toprağı vatan yapan tüm şehit ve gazilerimizi minnet, saygı ve rahmet ile anıyorum. 18 Mart Çanakkale Zaferi kutlu olsun” (Haber Merkezi)

Editör: Seçkin