Maddi kriz, teknik direktör Serkan Afacan’ın da elini kolunu bağladı. Afacan, istediği transferleri maalesef yapamıyor

2. Ligde 4’üncü sezona hazırlanan Zonguldak Kömürspor’un durumu kritik bir hal aldı. Geçmiş sezonlardan futbolculara olan borçlar nedeniyle transfer yasağıyla karşı karşıya kalan kulüp, yaşadığı finansal kriz nedeniyle yasağı kaldırmakta zorluk çekiyor. Yasağın kaldırılması için kulübün acil olarak 450 bin TL’ye ihtiyacı var.

KADRO KURULAMIYOR

Kulüp, yasakla birlikte içinde bulunduğu maddi sıkıntı nedeniyle istediği kadroyu oluşturamıyor. Dışarıdan futbolcu getiremediği gibi elindeki mevcut futbolcuları da kaybeden Zonguldak Kömürspor, yeni sezon hazırlıklarını sadece 16 futbolcuyla sürdürüyor. Bunların 5’ini geçen sezon ki mevcut futbolcular, 11’ini ise dışarıdan gelen futbolcular oluşturuyor.

Transfer yasağının kalkacağı umudu taşıyan Kömürspor, dış transferde şuana kadar Keçiörengücüspor’dan Hakan Çevik, Fethiyespor’dan Yiğit Gökoğlan ile Ramazan Işık’ı kadrosuna dahil etti. Geri kalan diğer 8 futbolcunun birçoğu denenmek üzere yurt dışından gelirken, bir çoğu da amatörden profesyonele geçiş yapmayı bekliyor.

İşin ilginç yanı; maddi kriz ve transfer yasağı içindeki kulüp dışarıdan transfer yapamamasına rağmen gelecek vadeden genç oyuncuları elinden çıkarıyor. 21 yaşındaki stoper Ege Ömür ile 22 yaşındaki sağ kenar oyuncusu Cömert Kandemir, geçen yıldan bu yana para alamadıkları için ayrılmak zorunda kaldı. Ege, 2020’ye kadar olan sözleşmesini 31 Temmuz’da fesh ederken, Kızılcahamam kampına katılmayan Cömert kendisine başka takım arıyor.

BÖYLE Mİ OLACAKTI?

Kömürspor’un önünde lige kadar 23 günlük süre var. Kadro kurulacaksa bu süre içinde kurulacak. Aksi takdirde ortada takım diye bir 
şey kalmayacak

Tarihinin en kötü dönemlerinden birini yaşayan Zonguldak Kömürspor’un önünde sezon başlangıç tarihi 1 Eylül’e kadar fazla zaman yok. Kızılcahamam kampını Kurban bayramı arifesinde tamamlayacak Lacivert-Kırmızılı takım, bayram izninin ardından son etap hazırlıkları için yine Kızılcahamam’da kampa girecek. Bayram arasını fırsat bilen Kömürspor yönetimi, bu süreçte finansal krizi aşıp transfer yasağını kaldırmayı planlıyor. Kriz aşılırsa son etap kampında eksik mevkilere takviye yapılacak. Eğer planlama düşünüldüğü gibi gitmezse, Zonguldak Kömürspor kötü sonla karşı karşıya kalacak.

HABER / Hüseyin EKİNCİ

Editör: Haber Merkezi