Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti editör masası konuğu Zonguldak Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan vekili Doktor Atınç Kayınova oldu.

Ziyarette ilk konuşmayı yapan ZGC Başkanı Derya Akbıyık, editör masası konuğu olan Zonguldak Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan vekili Doktor Atınç Kayınova’ya ziyaretinden dolayı teşekkür ederek başarılar diledi.

Basın mensuplarının kamuoyunu aydınlatma adına önemli bir görev yaptığını ve çok değerli olduğunu belirten Zonguldak Belediye Meclisi CHP Gurup Başkan vekili Doktor Atınç Kayınova:

AMACIM ZONGULDAK’IN KAZANMASI

“İlk defa 2014 yerel seçimlerinde belediye meclis üyesi oldum bu ikinci dönemim. İlk dönemimde iktidardık ve iktidarda olmanın şartlarını gördüm şuanda muhalefette olmanın şartlarını yaşıyorum. Amacım Zonguldak’ın kazanması. Her zaman Zonguldak cumhuriyetin ilk vilayeti diyoruz ama şuanda Türkiye ve dünyayı gezen bir kişi olarak şuanda sayın belediye başkanı ile Adalet ve Kalkınma Partisi yönetiminin söylediği “Yeni Zonguldak” kavramı üstünden baktığımızda aslında yeni bir Zonguldak yok, oluşturamadılar, oluşturamıyorlar. Çünkü mali, teknik ve yönetsel yanlışları olduğunu çok iyi görmüş vaziyetteler ve bunlar toplumda karşılık bulmuyor.

PROJELERİN KAMUOYUNDA KARŞILIĞI YOK ÇÜNKÜ KAMUOYUNA ANLATILMIYOR

Bir toplumu kent haline çevirmek sadece binalarla olmaz, sadece betonlarla olmaz, sadece parklarla olmaz toplumu katmanız lazım tolumu katabilmek içinde inandırıcı olmanız lazım, güvenilir olmanız lazım, topluma yaptığınız hizmetleri kabul ettirebilmeniz ve onlarla birlikte yapmanız lazım. Zonguldak’ta bugüne kadar yapılmış herhangi bir projenin kamuoyunda karşılığı yok! Niye yok? Çünkü kamuoyuna anlatılmıyor. “Ben yaptım oldu” mantığıyla yapmaya çalışıyorlar. Böyle bir yönetim şekli dünyada yok yani batıda ve gelişmiş ülkelerde yok. Hegomonik bir düzenin içinde belki olabilir ama Zonguldak’ta bunun karşılığı olmazdı ve olmadı da zaten. O yüzden Adalet ve Kalkınma Partisi Belediye Başkanı Zonguldak’ta tarihinde olmadığı şekilde para harcıyor, gelirler elde ediyor ama o harcanan paraların toplumda karşılığı yok oluşmuyor oluşmamasının sebebi de kendisinin topluma güven verememiş olması.

KENDİ BELEDİYE MECLİS ÜYESİNE GÜVENMEYEN BİR BELEDİYE BAŞKANI VAR ZONGULDAK’TA!

Zonguldak Belediye Başkanı “Şeffaf Belediyecilik” dedi ama kendi belediye meclis üyelerine kapısını kitledi yan taraftaki odada başkan vekilliği yapıyorlar. Ben Sayın Muharrem Akdemir’den defalarca Başkan vekilliği görevi aldım zerre bir kısıtlama yaşamadık. Odasını kullanırdık, önümüze evraklar gelirdi imzalardık, ne sorarsak yanıt alırdık. Zonguldak’ta kendi belediye meclis üyesine güvenmeyen bir Belediye Başkanı var! Sorunda burada. Sen daha yönetsel pozisyonda kendi belediye meclis üyene güvenmediğinde kendisine güvenilmeyen belediye meclis üyesi tabi ki Zonguldak’ta imar planıyla ilgili bir şey geldiğinde, suya zam geldiğinde senin emir erin gibi elini kaldırır çünkü sorgulamaz. Bizim Zonguldak’ta bir şeyleri değiştirmek için önce bu zihniyeti değiştirmemiz lazım.

BELEDİYE BAŞKANI “ALAN İLE YALAN” KELİMELERİNİ YAN YANA GETİRDİ

Sayın Belediye Başkanı 2019 yılında meclis toplantısına bir havayla geldi “Lavuar Alanı, Lavuar Yalanı” dedi ve Alan ile Yalan kelimelerini yan yana getirdi. Bende arkadaşlara bunu bir kenara yazı” dedim. Sonra bir proje getirdiler bir tane otoparkı yok sonrada 2 metreden su çıktı dediler. Ne bekliyordunuz? Şuanda orası için bir AVM projesinin olduğu konuşuluyor. Birde para harcıyorlar parayı harcarken de öyle bir talihsizliği var ki Zonguldak’ın Zonguldak’a gelen bütün müteahhitlerin hepsi beceriksiz, başarısız! Bitiremiyorlar, yapamıyorlar ama paraları alıyorlar. Tabi bunlar sayın belediye başkanının söylemi benim söylemim değil kendisi “Biz müteahhit talihsizliği yaşıyoruz” dedi.

107 MİLYON TL’NİN ZONGULDAK’TA KARŞILIĞINI GÖREN VAR MI?

Engelli Merkezine bir asansör yaptı gidin bakın evlere şenlik. Oraya gidin de bir engellinizi asansöre bindirin. Biz bu proje yanlış dedik o projeye yaklaşık 800 milyon para verdiler bir yılda projeyi geç bitirttiler. O kadar beceriksizlik, o kadar hoyratlık var ki devletin parasını harcıyor. Devletin parası bu halkın parası! “Ben sayın cumhurbaşkanından şu parayı aldım” diyor sen sayın cumhurbaşkanından o parayı aldın da kimin parası? Zonguldak halkının parası! Aynı hoyratlığı Ak Parti Çaycuma ilçe Başkanında da gördüm “İller Bankasından şu kadar para aldık” diyor onu da vermeseydiniz! O zaten adamın yasal hakkı. Sen Çaycuma Belediyesine hibe verdin mi? Zonguldak Belediyesi Belediye Başkanı geldiğinden bugüne 107 milyon TL hibe almış. Toplam gelirinin yüzde 15’i. Bu para nerede? 107 milyon TL’nin Zonguldak’ta karşılığını gören var mı? Yok. Çaycuma Belediyesi ne almış? 50 tane çöp konteynırı almış. Bu parayı Sayın Çaycuma Belediye Bakanı Bülent Kantarcı’ya versinler getirsinler Zonguldak Belediye Başkanı yapsınlar 3 yılda Zonguldak bir dünya değişim yaşamıştı.

BIRAK KÖPRÜ YERİNDE KALSIN

Fevkani Köprüsünün yıkılmasıyla ilgili meclis kararını mahkemeye taşımıştım ve meclis kararıyla ilgili yürütmeyi durdurma istemiştim şuanda mahkeme yürütme kararını ret etti şimdi üst yargıya taşıyacağım. Fevkani Köprüsünün yıkılıp yıkılmayacağı ayrı bir konu ama böyle yıkılmaz. Esnafı ortaya atmışsın, halkı ortaya atmışsın, şehirde bir karmaşa oluşturmuşun bunu da yine halktan gizleyerek yapmışsın. Bırak köprü yerinde kalsın olmuyorsa getirin hep birlikte yıkalım. Önce yapmaya uğraş altına yolları yaptın mı, trafik akıyor mu o zaman köprü dursun.

ZONGULDAK HARCANAN PARALARIN KARŞILIĞINI BULAMAYAN BİR ŞEHİR

Zonguldak harcanan paralar üstünde bakıldığında karşılığını bulamayan bir şehir. Sürekli Merkezi destekli yapılan işlerin eksik kaldığı bir şehir. Lavuar Alanı kendilerinin söylemiyle Lavuar Yalanına dönmüş oldu bunu da gördük. Fevkani Köprü ve Merkez Çarşısı, şehrin merkeziyle ilgili imar anlamında baktığımızda birçok sorun kucağımızda kalmış vaziyette. Nasıl çözüleceğini, meclise nasıl getireceklerini bizde bekliyoruz. Yasal sınırlar dahilinde bizde görüşlerimizi sunacağız. Toplu taşıma konusunda Zonguldak tarihinde hiç olmamış şekilde ilk defa Sayın Ömer Selim Alan’ın başkan olduğu dönemde halk toplu taşımacılık hizmetlerinden faydalanamaz hale geldi. Yaklaşık 11 ay bu hizmet durdu.

DEVLETİM VE HALKIM ADINA NEREDE GÖREV VERİRLERSE ORADA ÇALIŞIRIM

Ben bir şeyleri doğru yapma kaygısıyla yola çıkmış bir insanım hekimliğimi de hep öyle yaptım. Sonucunda da olduğum yerlerde hep üste geldim ama doğruyu yapma üstünden yürüdüm. Siyasette doğruyu yapıp toplumda karşılık bulduğum sürece partimde bana görev verirse meclis üyeliği de yaparım, partimin içinde de görev alırım, dışardan partimi de desteklerim ya da yarın bir gün iktidar oluruz herkes siyaset üstünden düşünüyor ama bana derler ki “devletin şurada şöyle bir bürokratik yönetime ihtiyacı var gel senin burada tecrüben var” derler bende bana devletim ve halkım adına nerede görev verirlerse orada gider çalışırım.

Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi