Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası (ZSMMMO) 24. Olağan Genel Kurulunun ilk oturumu gerçekleştirildi.

395 üyesi bulunan Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası 24. Olağan Genel Kurulu odaya bağlı konferans salonunda yapıldı.

Genel Kurulun divanı; Başkan Zeki Dirlik, başkan yardımcısı Mustafa Kılıç, katip üyelikleri ise Nilgün Gedik ve Uygar Yurtbay tarafından oluştu.

Genel Kurulun açılış konuşmasını yapan mevcut başkan Tahsin Erdem, şunları söyledi:

“Zonguldak serbest muhasebeci mali müşavirler odasının 24. seçimli olağan genel kurulu toplantısına hoş geldiniz. Çok değerli konuklar ve sevgili meslektaşlarım. Üç yıl önce burada 23. olağan genel kurulu gerçekleştirmiştik. Genel kuruldan kısa bir süre sonra yani 2020 yılı başlarında dünyada olduğu gibi ülkemizde de etkisi altına alan koronavirüs nedeniyle yurdumuzda yaklaşık 100 bin kişi hayatını kaybetti. Pandeminin Zonguldak‘a yapmış olduğu etkiye bakacak olursak uzunca bir dönem en fazla vaka görülen iller arasında yer alan ilimizde bugüne kadar ki vaka sayısı 141 bin 341, vefat edenlerin sayısı ise yaklaşık 2000 kişi.

Ülkemizde de etkisini kaybeden Pandeminin ardından ülke ekonomimiz can çekişmeye devam ediyor. TÜİK‘in açıklamış olduğu resmi rakamlara göre bile yüzde 70’e ulaşan enflasyona rağmen yüzde 14’lük politika faizindeki ısrarı, ekonomi çevrelerinin dahi anlamakta zorlandığı bir gerçektir. Son günlerde küresel ekonomilerde son 22 yılın en yaygın faiz artışlarının yaşandığı bugünlerde, kur korumalı mevduat sisteminin kısa vadede dövizi kontrol altında tutmuş olduğu görünse de uzun vadede kur korumalı mevduat sisteminin bütçeye getireceği yükü bu ülkenin taşıması mümkün değildir.

Aslında ülke ekonomisinde yaşanan bu olumsuzlukların ve kırılganlıkların başlıca sebepleri yargı bağımsızlığı, basın özgürlüğü, Avrupa birliği ile ilgili uyum sürecindeki keyfilik, akademik çevrelerin çözüm ortaklığına davet edilmemesi gibi hususlardır. Güven ortamının olmadığı bir yerde belirsizlik hakim olur. Buda yerli ya da yabancı sermayenin isteyeceği bir şey değildir. Dolayısı ile ekonominin bugün geldiği noktadan bazı çevre illeri sorumlu tutmaktan ziyade, çözüme ulaşabilmek için nelerin eksik yapıldığını tespit etmek gerekiyor. Yanlışta ısrarın faturasını sadece siyasiler değil ülke halkı ödemektedir. Aslolan ise ülke menfaatlerini şahsi veya siyasi menfaatlerinin üstünde tutmaktır. Çünkü aynı hataları tekrar ederek doğru sonuca ulaşmak mümkün değildir.

Ülkemizde enflasyonun kontrol altına alınamaması, fiyat artışları ve hayat pahalılığı toplumun tüm kesimlerini etkilediği gibi tüm meslektaşlarımızı da olumsuz yönde etkilemeye devam etmekte. Temel ihtiyaçlarımızı karşılayabilmenin göstergesi olan yoksulluk sınırı 19.602 TL. Açlık sınırı ise 6017 TL olarak açıklanmış bulunmaktadır. Aslında bu rakamların bile gerçekleri yansıtmadığını, bu ortamda yoksulluk hatta açlık sınırı altında yaşamaya çalışan birçok meslek mensubu arkadaşımızın olduğunu biliyoruz. Sosyal devlet olabilmenin, vatandaşına her alanda hizmet edebilmenin ve ülkesi olmasının en önemli kaynağı olan verginin toplanmasında hazine ile vergi mükellefleri arasında köprü görevi gören biz maliye müşavirleriyiz” dedi.

Zonguldak Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odasında üyeleri 12 Haziran 2022 tarihinde yapılacak olan oylama sonucu yeni başkanını seçecek. Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Haber Merkezi