Zonguldak İli Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati Başar, dernek olarak ellerinden geldiğince deprem bölgesine yardım TIR’ları gönderdiklerini belirtti.

Başar, “Biz Türk Milleti olarak bu sıkıntılarında üstesinden gelecek bir milletiz. İnşallah hep birlikte el ele vererek bu sıkıntılarında üstesinden geleceğiz” dedi.

Gaziantep’e giden arkadaşlarının orada bir beldede vatandaşların acil oduna ihtiyaçları olduğunu öğrenmesi üzerine bu doğrultuda çalışma başlattıklarını ifade eden Zonguldak İli Kalkınma ve Dayanışma Derneği Başkanı Necati Başar, açıklamasına şöyle devam etti:

DEPREM BÖLGESİNE YAPILAN YARDIM ÇIĞ GİBİ BÜYÜYOR

“Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6'lık iki deprem nedeniyle 11 ilimizde çok büyük bir yıkım oldu. Ama Türk Milleti gibi feraseti yüksek bir millet dünyada görülmemiştir. Devlet, millet, sivil toplum kuruluşları, AFAD, Kızılay, belediyeler el ele vererek Zonguldak ve başka illerden deprem bölgesindeki vatandaşlarımıza yardım etmek için deprem bölgesine akın ettiler. Kurtarma ekiplerimiz enkaz altında tek bir vatandaşımızı dahi bırakmamak için üstün gayret gösteriyorlar. Halen Türkiye’den, Zonguldak’tan ve dünyadan deprem bölgesine yapılan yardımlar çığ gibi büyüyor.

YARDIM TIR’IMIZIN YANINDA TIR’I BOŞALTACAK ARKADAŞLARIMIZI DA GÖNDERİYORUZ

Depremi öğrendiğimiz an sayın valimizi aradım ve deprem bölgesine yardım için ne yapabiliriz dedim. Sayın valimizde bana AFAD ve Kızılay’ın yardım hesaplarını söyledi bizde ilk etapta yönetim ve üyelerimiz arasında topladığımız bir miktar nakdi yardımı bağışladık. Ardından derneğimizin uhdesinde kurulan yardım gurubumuz var bu gurubumuza birçok ilden hemşerilerimiz çok hızlı bir çalışma yaparak bir TIR dolusu gıda ve giyecek i Kahramanmaraş ilimize gönderdik. İkinci TIR’ımızı da Malatya’ya gönderdik. TIR’ın dorsesini giyecek, mutfak tüpleri ve ekmeğin yanı sıra Kısmet Kerestecilik tarafından bağışlanan 100 çuval odun ile doldurduk. TIR’ı gönderirken orada yükleri boşaltacak arkadaşlarımızı da gönderdik.

TREN İLE DEPREM BÖLGESİNE ODUN GÖNDERMEYİ HEDEFLİYORUZ

Gaziantep’e giden arkadaşlarımız orada bir beldeye uğramışlar ve çadır kentte yaşayan vatandaşlarımızla yaptıkları görüşmede depremzedelerimiz acil oduna ihtiyaçları olduğunu belirtmişler. Bizde bu ihtiyacı karşılayabilmek adına yine Kısmet Kerestecilik sahibi arkadaşımızla görüştük ve kendisi bize bir TIR’ı dolduracak odunun hazır olduğunu ifade etti. Kilimlide bir vatandaşımız 2 TIR yükü odunu olduğunu belirterek imkan olursa trenlerin vagonlarına yükleyerek güzergahtaki belde ve ilçelere uğrayarak kaymakamlıkların, belediyelerinde devreye girmesiyle en az 10 vagon yükün deprem bölgesine ulaştırılabileceğini söylediler. Bizde çalışmalarımızı bu doğrultuda devam ettiriyoruz. Biz Türk Milleti olarak bu sıkıntılarında üstesinden gelecek bir milletiz. İnşallah hep birlikte el ele vererek bu sıkıntılarında üstesinden geleceğiz.” Haber: Seçkin KIRARSLAN

Editör: Seçkin