Zonguldak'ın Fevzipaşa Caddesi'nde geçtiğimiz aylarda hayata geçirilen şemsiye projesi, son haftalarda yaşanan fırtına ve sağanak yağışlar nedeniyle tepkilere yol açıyor. Zonguldak Belediyesi tarafından yürütülen alt ve üst yapı çalışmalarının tamamlanmasının ardından cadde, görsel açıdan oldukça çekici bir hal almıştı.

Erdem İşçi Bayramını kutladı Erdem İşçi Bayramını kutladı

Ancak, son günlerde yaşanan şiddetli fırtına ve yağışlar, Fevzipaşa Caddesi'ndeki şemsiyelerin zarar görmesine ve tepkilerin artmasına sebep oldu. Şemsiyelerin ters dönmesi ve oluşan hasarların giderilmemesi, cadde üzerinde günlük hayatını sürdüren vatandaşlar arasında endişe yaratıyor.

Zonguldak Belediyesi, geçtiğimiz aylarda tamamlanan alt ve üst yapı çalışmalarının bir parçası olarak hayata geçirilen şemsiye projesi ile caddeyi daha estetik hale getirmişti. Ancak, fırtına sonrasında şemsiyelerde meydana gelen hasarlar, projenin dayanıklılığına yönelik soru işaretlerine neden oluyor.

Fevzipaşa Caddesi, her gün yüzlerce insanın geçiş yaptığı önemli bir güzergah olması nedeniyle, zarar gören şemsiyelerin bir an önce onarılması ve güvenli hale getirilmesi bekleniyor. Vatandaşlar, bu durumun bir an önce çözüme kavuşturulmasını talep ediyor, aksi takdirde günlük yaşantılarının riske girebileceği endişesini taşıyor.

Konu ile ilgili konuşan bazı vatandaşlar, “Görsel olarak güzel oldu ancak fırtına nedeniyle şemsiyeler zarar gördü. Buradan geçerken yukarı bakarak yürümek zorundayız. Telleri çıkmış, zarar görmüş şemsiyeler var. Her an üzerimize düşecek gibi hissediyoruz.” İfadelerine yer verdiler.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

WhatsApp-Image-2023-12-05-at-12.18.01

Editör: Murat Barutçu