Ekonomistler ve çalışanlar yeni belirlenecek olan asgari ücretle ilgili beklenti ve tahminlerini dile getirirken, işçiler adına masaya oturacak olan Türk-İş’in Genel Başkanı Ergün Atalay, pazarlığa başlayacakları taban rakamı açıkladı. Atalay, bu rakamın 14 bin 25 lira olduğunu söyledi. Ergün Atalay’ın açıkladığı taban fiyatı duyan vatandaşlardan tepkiler gelmeye devam ediyor.

Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücretin bu rakamın üzerinde olması gerektiğini söyledi. Atalay, “Zam devam ettiği için bırakın sene sonunda insan 3 ay bu ücret ile idare edemiyor.” dedi. Rakamı duyan işçiler ise adeta şok geçirdi. Pazarlığın tabandan değil tavandan başlaması gerektiğini ifade eden işçiler, Ergün Atalay’ı işçileri satmakla suçladılar.

Sosyal medyada Ergün Atalay’ın açıkladığı rakama karşılık binlerce yorum yapan işçiler ve ailelerinden bazıları Atalay için “Yalaka” tabirini kullandılar.

Mevduat hesabı olanlar için vergi hesabı Mevduat hesabı olanlar için vergi hesabı

Yapılan bazı yorumlar şu şekilde:

“Açıklamalarına bakılırsa 'yine' milyonlarca işçinin, emekçinin emeğini, alın terini sattılar...

“Emekçi düşmanı Ergün Atalay... Emekçi düşmanı Türk-İş...”

 “#asgariücret i bu eller belirlesin Emeğin pazarlığı yapılmaz hakkı verilir”

“Ergün Atalay, TÜRK-İŞ'in 24. Olağan Genel Kurulu'nda tekrar genel başkan seçildi. İnsan sormadan edemiyor. Sevgili delegeler, emekçi dostlar, Ergün Atalay da hiç kimsenin bir şey göremediği, sizin bulduğunuz şey neydi ki, tekrar başkan seçtiniz.?”

“Ulan yalaka! 14000 tl ile sen geçin bakalım geçinebiliyor musun?”

 “Ergün Atalay’a asla güvenmem dürüst bir insan olduğuna inanmıyorum.”

“TÜİK dediğimiz kurum iktidar borozanıdır. Elbette iktidarın istediği rakamları verecek.

Birde Türk -iş başkanı Ergün Atalay var,hani işçiler için iktidardan  açlık sınırında zam talep eden arkadaş.”

“Ergün Atalay hiç mi ALLAH dan korkmuyorsun sen kaç parayla geciniyorsun  aylik  bizim çocuklarımızın suçu nede ac bırakıyorsunuz millet vekilleri kac para alıyor oda oturarak   bizim çocuklarımızın suçu ne CALMAMIYOR olmak mı?”

 “Ergün Atalay in karşısına aday çıkamamış siz neyin kafasını yaşıyorsunuz maaşları asgari ücret seviyesinde tutacaklar, onlar için varsa yoksa memur.”

“Ergün Atalay geçen yıl değil miydi açık unutulan telefona neler konuştu iki gün önce açlık sınırını işaret etti tekrar seçildi”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu