Zonguldak Haber – Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan’ın himayelerinde, Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinasyonunda 21-27 Mayıs 2023 tarihleri arasında kutlanacak olan Türk Mutfağı Haftası etkinlikleri başladı.
Zonguldak Sahili’nde düzenlenen programa; 
Vali Mustafa Tutulmaz, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cezmi Yalınkılıç, İl Emniyet Müdürü Fahri Aktaş, İl Kültür ve Turizm Müdürü Taner Dursun ve davetliler katıldı. 
İl Kültür Müdürü Taner Dursun, yaptığı açılış konuşmasında Türk yemeklerinin kültürümüzdeki yeri ve önemini vurguladı.
Vali Mustafa Tutulmaz ise yaptığı konuşmada, “Bugün Cumhurbaşkanlığımızın öncülüğünde oluşturulan Türk mutfağıyla ilgili önemli bir etkinlikteyiz. Turizmin en önemli ayağı gastronomidir. Genelde kültür değeri olan yerler, bir yönüyle de gastronomi ile öne çıkıyor. Spor için gidiyorlar, kültür turizmi içim gidiyorlar, orada ne yenir diye soruluyor. 
Bizde ülke turizmimde Zonguldak olarak konuşulmaya başladık. Sınırda kalmayı aşmamız gerekiyor. Bu tür aktivitelerin artırılması gerekiyor. Genelde insanlar ziyaret ettikleri yerde farklı lezzete bakıyor, hijyene bakıyor. Gelişebilmemiz için bunların hepsine dikkat etmemiz gerekiyor. Gastronomiye hep beraber değer vermemiz ve karma değerini artırmamız gerekiyor. Sanat ve lezzet bölümüne de önem vermemiz gerektiğini söylemek istiyorum. Ülkemizin her köşesinde farklı lezzetler var. Ön plandayız. Türk mutfağı hakettiği değeri alamasada o noktaya millet olarak ulaşacağız.” ifadelerine yer verdi.
Konuşmaların ardından halk oyunları ekibi yöresel oyunlarını misafirlere sergilediler. Daha sonra organizasyonun yaptığı alana gelen Devrek Bando ekibi, misafirlere müzik ziyafeti sundular. 
Programın son kısmında ise Zonguldak’ın yöresel lezzetleri tanıtıldı.  Haber: Fadime Yılmaz ELMA

WhatsApp-Image-2023-05-23-at-12.32.43

WhatsApp-Image-2023-05-23-at-12.32.10

WhatsApp-Image-2023-05-23-at-12.32.24

Ailevi sorunları bulunan şahıs çatı katında iple asılı halde bulundu Ailevi sorunları bulunan şahıs çatı katında iple asılı halde bulundu

Araba tercihinde vatandaşlar en çok beyaz rengini istiyor Araba tercihinde vatandaşlar en çok beyaz rengini istiyor

Pişman değilim, benim paramla benim eşyalarımla beni aldattı Pişman değilim, benim paramla benim eşyalarımla beni aldattı

Marka vekili olmaya hazır mısınız? Marka vekili olmaya hazır mısınız?

Bu kadarı da olmaz! Tavuk dönerin içinden uyuşturucu çıktı! Bu kadarı da olmaz! Tavuk dönerin içinden uyuşturucu çıktı!

Editör: Virda Şahin