Zonguldak Terziler ve Ayakkabıcılar Esnaf Odası Başkanı Çetin Yıldız, kış aylarında terzi esnafında yaşanan yoğunluk ve en çok talep edilen işlemlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

“MONT FERMUARI TAMİRİ TALEBİ ÇOK”

Kış mevsimiyle birlikte özellikle mont ve palto tamirlerinde artış yaşandığını belirten Yıldız, “Soğuk havaların etkisiyle en çok mont fermuarı tamiri geliyor. Vatandaşlar üşümeye başlayınca montlarının fermuarlarını fark edip hemen değişim yaptırmak istiyor. Bunun yanı sıra palto ve mont daraltma, elbise tadilatları da yoğun şekilde yapılıyor” dedi.

“İŞİN TÜRÜNE GÖRE FİYATLAR DEĞİŞİYOR”

Fiyatların yapılan işin türüne ve modeline göre değiştiğini ifade eden Yıldız, “Tamir ve tadilat ücretleri 100 liradan başlayıp 500 liraya kadar çıkabiliyor. İşin zorluğuna, kullanılan malzemeye ve modele göre fiyatlar farklılık gösteriyor” diye konuştu.

Leyla’ya yuva aranıyor
Leyla’ya yuva aranıyor
İçeriği Görüntüle

“VATANDAŞLAR İNTERNET ALİŞVERİŞİ YERİNE YEREL ESNAFI DESTEKLESİN”

Vatandaşlara alışveriş konusunda da uyarılarda bulunan Yıldız, internet alışverişlerine dikkat çekerek şunları söyledi:

“Son dönemde internet üzerinden alışveriş çok arttı ancak birçok kişi yanıltılabiliyor. Kalite ve uyum konusunda sorunlar yaşanıyor. Bu nedenle vatandaşlarımızın yerel esnafı, küçük işletmeleri desteklemesi hem kendileri hem de şehir ekonomisi için çok önemli.”

T E R Z İ L E R D E F E R M U A R M E S A İ S İ (3)

T E R Z İ L E R D E F E R M U A R M E S A İ S İ (1)

Muhabir: Sibel YAVUZ