Türkiye genelinde binlerce şubesi bulunan bir zincir market, Devrek şubesinde yaşanan yeni bir skandal ile gündeme geldi. Yetersiz denetimlerin sonucu olarak ortaya çıkan skandal, bir vatandaşın aldığı meyve suyunun içerisinde küf bulunmasıyla ortaya çıktı.

İddialara göre, T.K. isimli vatandaş, Devrek şubesinden alışveriş yaptıktan sonra aldığı meyve suyunun içerisindeki küfle karşı karşıya kaldı. Ürünün son kullanma tarihinin geçmemesine rağmen evine gelen T.K., meyve suyunun tadının ve kokusunun farklı olduğunu fark etti. Durumu inceleyen T.K., paketi keserek içine baktığında içerisinde küf olduğunu gördü.

“İNSAN SAĞLIĞI BU KADAR BASİT OLMAMALI”

T.K., yaşadığı şok karşısında tepkisini dile getirerek, "Zincir marketin Devrek şubesinden aldığımız meyve suyunun paketinin içinden çıkanlara inanamadım. Dün aldığım meyve suyunu içmek için bardağa koyduğumda meyve suyunun tadının ve kokusunun farklı olduğunu anladım. Son kullanma tarihine baktığımda 26.08.2024 yazıyordu. Kestiğim paketin içinde küf olduğunu görünce gördüğüm manzara karşısında şoka uğradım. Biz bu ürünleri çocuklarımıza da veriyoruz. Ben değil de çocuğum farkında olmadan bu meyve suyunu içmiş olsaydı belki de şu an hastanelik olacaktı. İnsan sağlığı bu kadar basit olmamalı." dedi.

Görüntülerde meyve suyu paketinin içerisindeki küflü durum, ürünlerin hangi koşullarda muhafaza edildiği sorusunu gündeme getirdi. Olay, marketteki denetim eksikliğini ve tüketicilerin sağlığına verilen önemin yetersiz olduğunu vurgulayarak, yerel yetkililerin ve ilgili kurumların konuya müdahale etmesini bekliyor.

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Harun Akın: ‘Zonguldak bu maçın şike olduğunu ortaya koymak için mücadele vermeli’ Harun Akın: ‘Zonguldak bu maçın şike olduğunu ortaya koymak için mücadele vermeli’

WhatsApp-Image-2023-12-05-at-13.44.21

WhatsApp-Image-2023-12-05-at-13.44.22-(2)

WhatsApp-Image-2023-12-05-at-13.44.22

WhatsApp-Image-2023-12-05-at-13.44.22-(1)

Editör: Murat Barutçu