Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde faaliyet gösteren Erdemir Musiki ve Folklor Derneği, "Cumhuriyet Türkülerimiz" temalı Türk Halk Müziği Konseri düzenledi. 19 Ocak Cuma günü Erdemir Kültür Merkezi'nde gerçekleşen konser, Erdemir Musiki ve Folklor Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Savaş Çiloğlu, Başkan Yardımcısı İrem Boy, Erdemir Genel Müdürü Yardımcısı Sinan Bozkurt, Çaycuma Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu Kurucusu Ayşen Köktürk, topluluk üyeleri ve kalabalık bir davetli topluluğu tarafından izlendi.

Şef Hüseyin Yalçın yönetimindeki konser, Emine Eryılmaz Altay ile Turgay Erdoğan'ın sunumuyla gerçekleşti. Konserin başlangıcında konuşma yapan Dernek Başkanı Savaş Çiloğlu, Cumhuriyetin 100. yılına ithafen hazırlanan konserin planlanan tarihi olan 27 Aralık 2023'te Pençe Kilit Operasyonu'nda şehit olan askerler nedeniyle ertelendiğini belirtti. Ayrıca, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile şehit ve gazilere minnetle ve şükranla anıldı. Çiloğlu, konuşmasını merhum Ozan Neşet Ertaş'ın "Nerede bir türkü söyleyen görürsen korkma otur yanına, çünkü kötü insanların türküleri yoktur" sözleriyle tamamladı.

Konser, toplam 26 türkünün koro ve solo sanatçılar tarafından seslendirildiği 2 bölümden oluştu. Türkü aralarında Erdemir Musiki ve Folklor Derneği Türk Halk Oyunları Grubu Başkanı İlter Yüzgeç yönetiminde sergilenen halk oyunları büyük beğeni topladı. Konserin sonunda plaket ve çiçek takdimi yapıldı, hatıra fotoğrafları çekildi. Bu anlamlı etkinlik, Cumhuriyet değerlerine vurgu yaparak katılımcılara unutulmaz bir kültür ve sanat deneyimi yaşattı. Haber Merkezi

Otomobille motosiklet çarpıştı; 1 ağır yaralı Otomobille motosiklet çarpıştı; 1 ağır yaralı

Zonguldak’ta sis ve yağmur etkili oldu Zonguldak’ta sis ve yağmur etkili oldu

Çaycuma’da şok: Sokak ortasında vuruldu! Çaycuma’da şok: Sokak ortasında vuruldu!

Editör: Fadime Yılmaz Elma