Zonguldak'ta görev yapan gazeteciler, sosyal medya platformu Instagram üzerinden faaliyet gösteren ve diğer basın kuruluşlarının haberlerini paylaşarak yayın yapan "Zonguldak'ta Neler Oluyor" adlı sayfanın sahibi ve ekibi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Farklı basın kuruluşlarının temsilcileri, V.A. ve ekibini "fikir hırsızlığı ve haksız kazanç elde etme" gerekçeleriyle suçladı. Uzun yıllardır Zonguldak'ta gazetecilik yapmış olan imtiyaz sahipleri, dernek başkanları, yazı işleri müdürleri ve muhabirler, "Zonguldak'ta Neler Oluyor" sayfasında daha önce kendilerinin yapmış olduğu haberlerin paylaşıldığını fark etti. Durumun fark edilmesinin ardından V.A.'ya uyarıda bulunulmasına rağmen, sayfanın fikir hırsızlığına devam ettiği belirtildi. Fikir hırsızlığı yapıldığı konusunda uyarıldığında ise sayfa yetkilileri, olayı geçiştirerek üstünü kapatmaya çalıştı.

Uzun süredir devam eden bu olayın ardından Zonguldaklı gazeteciler, Zonguldak Adliyesi'ne giderek suç duyurusunda bulundu. Daha sonra gazeteciler, Zonguldak Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahim Alan'ı ziyaret etti.

“EMEK HIRSIZLIĞI YAPANLARDAN BİZ ŞİKAYETÇİYİZ”

ZGC Başkanı Derya Akbıyık, “Bu konuda uzun zamandır zaten çalışma yapıyorduk. Geniş çerçeveli bir hazırlık yapıldı ve bugün de başsavcımızı ziyaret ettik.  Evraklarımızı verdik.  Bütün Zonguldak gazetecileri olarak emek hırsızlığı yapanlardan biz şikayetçiyiz. Bunun adı hırsızlıktır. Bunlar haksız kazan kazanç sağlayanların da karşısındayız. Bunların ağır şekilde de cezalandırılmasını istiyoruz. Bunların peşini bırakmayacağız. Buradaki yaptığımız bu çalışma tüm hem Zonguldak'a hem de Türkiye'ye örnek olsun istiyoruz. Bu hırsızlığı yapanlar da inşallah hem ifşa olurlar hem de deşifre olurlar hem de bunlar toplumda da kabul görmezler. Biz burada bu dilekçeyi verirken hem gazetecilerin hakkını koruyoruz. Gazetelerin hakkını koruyoruz. Ama bu hırsızlara destek veren, ilan veren, reklam verenleri de esefle kınıyoruz. Bu işin takipçisiyiz. İnşallah güzel olacak. Takipçisiyiz. Bunları sorumluların ceza alması için elimizden gelen katkıyı da göstereceğiz.  Dolaylı olarak buna destek veren bazı şahısların da olduğunu biliyoruz. Bunların da peşinde olduğunu da bilsinler.” dedi

“GEREKEN NEYSE YAPILACAK”

Küçük Mihra’ya doğum günü sürprizi Küçük Mihra’ya doğum günü sürprizi

KGD Başkanı Mustafa Emen de “Bu emek hırsızlığıdır ve bu konuda bütün gazeteci arkadaşlarımızla birlikte burada Cumhuriyet başsavcılığına biz şikâyet dilekçemizi verdik.  Sayın Başsavcımız da takipçisi olacağını söyledi.  Konunun her anlamda takipçisi olmaya devam edilecektir. İnşallah bu tür emek hırsızların da sonu olur.  Çünkü arkadaşlarımızın yaptığı haberler, bizde çıkan haberler direkt orada yayınlanarak ekonomik katkı sağlıyorlar. Dolayısıyla ne oluyor? Burada Bütün arkadaşlarımızın emeğini çalmış oluyorlar. Biz bunu şiddetle kınıyoruz. Gereken neyse yapılacaktır.” ifadesini kullandı.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA