Belediye Başkanının anne acısı: İpek Kabadayı vefat etti Belediye Başkanının anne acısı: İpek Kabadayı vefat etti

-ÖZEL HABER-

Zonguldak'ta, Şafak Gazetesi'nin 31 Mart yerel seçimlerinde bazı beldelerde oyların satın alındığı yönündeki iddiaları gündeme getirmesinin ardından, başka bir beldede daha benzer iddialar ortaya atıldı.

Seçimlerin ardından mazbatalarını alan belediye başkanlarının görevlerine başlamasıyla birlikte, seçim sürecine dair çirkin iddialar halen gündemi meşgul etmeye devam ediyor.

Şafak Gazetesi'nin haberinin ardından, gazetemizle iletişime geçen başka bir beldenin sakinleri de kendi bölgelerinde benzer durumların yaşandığını iddia ettiler. Bu iddialar doğrultusunda, söz konusu beldeye yaklaşık 3-4 milyon TL civarında bir paranın zarflar içerisinde seçmenlere dağıtıldığı öne sürüldü. Vatandaşlar, bu durumun etkisiyle son anda oylarını değiştirdiklerini ifade etti.

Gelen ihbarlarda, "... beldesinin tüm mahallelerinde zarflarda paralar. Farklı hesaplardan para transferleri gerçekleşti. Oy namustur bilinciyle yetiştik biz. Oyumuzu satın alamadılar. O başkanlık koltuğunda nasıl rahat oturacak başkan bilmiyorum." şeklinde şikayetler dile getirildi. Ayrıca, "Para için oyunu satan gitsin k… satsın! ... seçilen arkadaş beldede siyaseti kirletti 3 milyonu zarf zarf dağıttı." sözleriyle de tepkilerini ortaya koydular. 

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA