Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK)’da görev yapan maden işçileri, Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS)’nı gelerek destek istedi.

Bağımsızlık için pedal çevirdiler Bağımsızlık için pedal çevirdiler

TTK’da çalışan maden işçileri, maden işçilerinin yardımlaşma örgütü olarak da bilinen Amelebirliği’nin brüt maaş üzerinden her yıl yaptığı yüksek kesintilere çözüm aramak amacıyla Genel Maden İşçileri Sendikası’na GMİS’e geldi. Yaklaşık 40 işçi Eğitim ve Teşkilatlandırma Sekreteri Tayfun Demir ile bir görüşme gerçekleştirdi.

Madenciler görüşme sırasında, Amelebirliği’nin son yardımı eksik gerçekleştirdiğini ifade ederek, haklarını istediklerini ifade ettiler.

Tayfun Demir ise “Amelebirliği yönetimi buradaki arkadaşlarımızın biriktirme altına aldığı son yardımla ilgili önümüzdeki günlerde çakışmaları önüne koyacaktır.” diyerek madencilerin yanlarında olduklarını vurguladı.

Üzülmez Müessese Müdürlüğü çalışanlarından İbrahim Karabacak da, “Amelebirliği son yardımı 2016’dan itibaren işçinin aleyhine döndü. Amelebirliği başkanımız açıklama yapıyor, ‘Yerimiz var, iş merkezi yapacağız’ diyor. Başkana buradan sesleniyorum; iş merkezini kimin parasıyla yapacaksın? İşçinin parasını bile ödemediğin yerde iş merkezinin neye istinaden yapacaksın? Eğer işçiler bundan faydalanmıyorlarsa, faydalanmıyor da hiçbir şekilde, bu iş merkezinin yapılma sebebi nedir?” dedi. Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Düzce'de ulaşım konforu yükseliyor: 40 yeni otobüs durağı hizmete girdi Düzce'de ulaşım konforu yükseliyor: 40 yeni otobüs durağı hizmete girdi

Farklılıklar Arasında Birlik: Düzce'de Engelsiz Sosyal Hayat Paneli Rüzgarı Esti! Farklılıklar Arasında Birlik: Düzce'de Engelsiz Sosyal Hayat Paneli Rüzgarı Esti!

Çatı tamiri sırasında, hayatını kaybetti! Çatı tamiri sırasında, hayatını kaybetti!

Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar TÜBA-GEBİP Ödülüne Layık Görüldü! Doç. Dr. İsmail Yaşayanlar TÜBA-GEBİP Ödülüne Layık Görüldü!

Süleyman öğretmen, öğretmenler gününde vefat etti! Süleyman öğretmen, öğretmenler gününde vefat etti!

Düzce'de Sel Senaryolu Tatbikat Başarıyla Tamamlandı Düzce'de Sel Senaryolu Tatbikat Başarıyla Tamamlandı

Kuvvetli fırtına Kastamonu'yu vuracak! Kuvvetli fırtına Kastamonu'yu vuracak!

Metruk binadaki yangında, otomobiller kül oluyordu Metruk binadaki yangında, otomobiller kül oluyordu

Şeker pancarı tarlada kaldı, çiftçiler çözüm istiyor! Şeker pancarı tarlada kaldı, çiftçiler çözüm istiyor!

1994 Mezunları, Sınıf Öğretmenleri Reyhan Güngör ile 30 Yıl Sonra Bir Araya Geldi 1994 Mezunları, Sınıf Öğretmenleri Reyhan Güngör ile 30 Yıl Sonra Bir Araya Geldi

Editör: Virda Şahin