Zonguldak’ta 28 Nisan 2023’te konuşmak için gittiği eski sevgilisinin babasını ‘nefsi müdafaa’ sonucu ayağından silahla yaralayan Ramazan Güneş, “Elektronik kelepçe” uygulamasına ilginç bir tepki gösterdi. Güneş, şahsına ait Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi.

Gazipaşa Derneği'ne ziyaret! Gazipaşa Derneği'ne ziyaret!

Zonguldak’ta 28 Nisan 2023 tarihinde meydana gelen olayda Ramazan Güneş (43), “Saplantılı aşık” olduğu iddiasıyla eski sevgilisi D.G.’nin babası M.G.’yi ayağından silahla vurarak yaralamıştı. Ardından elektronik kelepçe takılan Ramazan Güneş, süresinin dolmasının ardından kelepçenin çıkarılmasını bekliyordu. Sürenin dolmasının ardından ise elektronik kelepçenin bir kez daha takılacağını duyan Güneş, adeta şok geçirdi.

Bir önceki uygulanan elektronik kelepçe uygulaması döneminde dayısı N.D.’nin beyin kanaması geçirmesi sonucu hastaneye gitmek için izin isteyen ancak eski sevgilisi D.G.’nin hastane çalışanı olması ve uzaklaştırma alması nedeniyle gerekli izinler verilmedi. İzinsiz bir şekilde hastaneye giren Ramazan Güneş’e bir kez daha elektronik kelepçe takılmasına karar verildi.

“HER TÜRLÜ VATANDAŞLIK HAKKIMDAN DA FERAGAT EDİYORUM”

Bu durum karşısında adeta isyan eden Ramazan Güneş, notla birlikte T.C. kimlik kartını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a gönderdi. Güneş, notta “Her türlü vatandaşlık hakkımdan da feragat ediyorum” ifadesini kullandı.

Güneş açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

“Tek taraflı beyanlarla aleyhime yapılan haksız yaptırımlara tepki mahiyetinde bende devletin bana verdiği tek şey olan Türkiye Cumhuriyeti kimliğimi cumhurbaşkanlığı makamına iade ettim. Kendisine saygılarımı arz ederim. Hiçbir suç, hiçbir eylem yokken, ‘Kadının beyanı esastır’ ilkesine dayanarak bu saçma sapan uygulamaları bana reva görüyorlar. Bizi psikolojik ve manevi olarak çökertmiştir. 2 yıldır kadına karşı hiçbir şiddetimiz olmamış Adalet bu ülkenin neresinde? Mahkemeler benim hastanelere çıkmamı yasaklıyor. Gittiğim zaman yasaklı olduğu için hakkımda dava açılıyor. Nasıl oluyor da bir mahkeme hâkimi, devletin kamusal alan ilan ettiği yerleri yasaklayabiliyor?”

Haber: Fadime YILMAZ ELMA

Editör: Murat Barutçu