Tuncay Güngör son yolculuğuna uğurlandı Tuncay Güngör son yolculuğuna uğurlandı

Zonguldak'ta, merkeze bağlı Çaydamar Mahallesi Kazım Karabekir Caddesi'nde S.Ç. isimli psikolojik rahatsızlıkları bulunan bir kadına ait olduğu öğrenilen evin bahçesi belediye ekipleri tarafından boşaltıldı. Valilik kararının çıkmasının ardından da ekiplerle birlikte evin içerisine girilecek.

İddiaya göre, çöp toplama hastalığı bulunan kadının evinden taşan çöplere ve kokuya daha fazla dayanamayan vatandaşlar, durumu yetkililere bildirdiler. Belediye ekipleri, daha önce de birçok kez aynı durumla karşı karşıya kaldıkları için belirtilen adrese giderek evde çalışma başlattılar.

Temizlenen bahçenin hem insan sağlığını hem de çevre sağlığını daha fazla etkilememesi için belediye tarafından ilaçlama çalışmalarının yapılacağı öğrenildi. Ayrıca, kadının psikolojik rahatsızlıkları olduğu ve sürekli etraftan çöp topladığı belirtildi.

Zonguldak Belediyesi ekipleri, belirtilen ikamete gelerek evin etrafından yaklaşık 2 kamyon çöp attı. Farelerin ve kurtların bastığı bahçenin ardından, evin tespiti için kapının açılması istendi. 75 yaşındaki S.Ç. kapıyı açmaya çalışsa da içeride bulunan çöpler nedeniyle kapı açılmadı.

Bazı vatandaşlar, belediye ekiplerine, “Lütfen burayı temizleyin. Her yer fare doldu. Bu kadın burada ölecek.” dediler.

“Satılan şey hiç çöp olur mu?”

S.Ç. ise gazetecilere, “Ben bunları satıyorum. O zaman benim paramı versinler. Kocam öldüğünden beri ben topluyorum. 30 yıl oldu o öleli. Giresun’da çocuğum var. Ben ona aylık 1000 lira para yolluyorum. Bunlar çöp değil ki, ben bunları satıyorum. Satılan şey hiç çöp olur mu? Hurdacı geliyor, ben de ona veriyorum. O da para veriyor.” dedi.

Ancak evin etrafından hurda malzemelerinin dışında yiyecek ve içecek kalıntılarının da olduğu, evinin kapısının ise içerisindeki çöp kalıntıları nedeniyle açılmadığı görüldü.

Öte yandan, S.Ç’nin ihtiyaç sahibi olmadığı, aynı sokakta 2 evi bulunduğu ve dispozofobi rahatsızlığının olabileceği öne sürüldü.

Gerekli tespitlerin yapılmasının ardından ev ekipler tarafından boşaltılmak üzere açılacak.

Çöp Evin Sahibi 2

Çöp Evin Sahibi 4

Çöp Evin Sahibi 3

Pis Ev 1

Pis Ev 4

Pis Ev 3

Pis Ev 2

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA