ZGC'yi yönetimiyle birlikte ziyaret eden İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay, TBMM grup toplantısında maden sahası sahiplerine kürsüde konuşma yaptıracağının sözünü verdiğini ve bu konuda Zonguldak Ticaret ve Sanayi Odası Metin Demiri ziyaret ederek bu teklifi yapacağını ifade etti.

İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay beraberinde Yönetim Kurulu Üyeleri ve milletvekili aday adayları ile birlikte Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Ziyarette Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti başkanı Derya Akbıyık İl Başkanı Erdal Gülay ve beraberindeki heyeti ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti.

İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay gündeme ilişkin önemli açıklamalar yaptı gazetecilerin sorularını cevaplandırdı.

SAHİL PROJESİ DEĞİL SANKİ TADİLAT YAPILDI

İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay Zonguldak sahil düzenlemesini ve Zonguldak belediyesini eleştirerek, "Sahil projesi yapıldı ya Allah aşkına şurası yapılacak bir şey mi yapıldı 10-15 gün sonra bir çocuk oradan denize düşerek boğuldu Bunlar apar topar insanın gözünü boyamak için yapılmıştır. Ben ona tadilat diyorum. Böyle bir yapılanma olmaz, burada bir güzellik olur bir estetik olur bunların hiçbiri yok. oldu bittiye getirdiler yani camide ha keza öyle ben orayı da beğenmiyorum şehre bir şey katılacaksa bu insanlara bir sosyal tesis katın, buraya emeklilerin de çalışanları da akşam gidip oturabileceği yer yok. Zonguldak'ta her yer kapalı ölü toprağı serpilmiş sanki" dedi.

ZONGULDAK'TA BİR VEKİLLİĞİ GÖRÜYORUZ İKİNCİYE TALİBİZ

İyi Parti olarak Zonguldak'ta bir milletvekilini gördüklerini ve iyi Parti olarak 2 milletvekiline talip olduklarını ifade eden il başkanı Erdal Gülay, Bu,"İnşallah bizler burada çok çalışıp şehrimizde yine söylüyoruz Allah bizi inşallah beş vekilin beşini nasip etsin ama biz beşe talibiz cenabı Allah bize bir verir iki verir Biz çalışacağız Biz yılmayacağız. Tüm şehri kucaklayacağız biz sadece şu parti o parti bu Parti'ye bir şey yok ben kendi yönetimi ve de aynısını söylüyorum. Biz beş vekilin beşine talibiz ama bazen de uçmamak lazım. Biz 1 milletvekili aldığımızı görüyoruz Biz 2'nin  derdindeyiz. Buradan 2 tane milletvekili çıkarttığımız zaman bizim için yerel seçim daha kolay olacağını düşünüyoruz.. Biz Aydın tümeni döneminde aldığımız oyu fazlasıyla katlayacağımı düşünüyoruz" dedi.

BELEDİYE MECLİSİ BELEDİYE ÜRÜN SATAMAZ

Zonguldak Belediyesinde belediye meclisinin belediye ürün sattığı iddiasında ulunan iyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay sözlerine şu şekilde devam etti:

"Bizim Yönetimlerimizde bu partiden beklentisi olmayan insanlar var. Diğer siyasi partilerin yönetimlerine baktığımız zaman hepsi bir yerin kavgasını veriyor hepsi bir yerden nemalanma peşinde. Biliyorsunuz Zonguldak Belediyesi'nde sayın cumhurbaşkanı söylediği bir söz var Parti yönetiminde bulunan arkadaşlarımız Parti ile ticaret yapamaz diye bir söylem var fakat Zonguldak belediyesini görüyoruz doğrudan teminle işler yapılıyor Meclis üyesi orada ticaret yapıyor bunların hepsini görüyoruz" ifadesini kullandı.

TTK'YA İŞÇİ ALINMASI ŞART

Türkiye Taş Kömürü kurumuna hiç yalamasını kesinlikle şart olduğunu ifade eden iyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay şunları kaydetti;

"Yer altındaki madeni yar üstüne çıkarılıp ekonomiye kazandırılması adına işçi açının giderilmesi için ve bir an önce Türkiye Taş Kömürü kurumuna işçi alınması gerektiğini daha önce de ifade etmiştik yine aynı sözlerimi tekrarlıyorum. Ben madenci arkadaşlarımın afet bölgesinde can'la başlayan mücadele edip yüzlerce kişinin canını kurtardığında.  GMİS genel başkanını arayarak tebrik ettim. Teşekkür ettim ülkemizin gündemine oturdu Zonguldak maden işçisi. Böyle bir güç var bunu şehrimizde dünya duyurmuşuz ama madenciye destek anlamında kesinlikle bizim bugünkü milletvekilleri bu hususta hiçbir katkı sağlamıyor ve yanlarında olmuyor"

ÖZEL MADEN SAHASI SAHİPLERİNİ TBMM GRUP TOPLANTISINDA KÜRSÜDE KONUŞTURACAĞIM

İyi Parti İl Başkanı Erdal Gülay Zonguldak Ticaret ve sanatçısı Başkanı Metin Demir'i ziyaret ederek maden sahası sahiplerini TBMM grup toplantısında kürsüde konuşturma yaptıracağı ve söz verdireceğini belirterek şunları söyledi:

"Özel sektörde de biliyorsunuz bir maden şirketinin sahibi iktidar partisinin il başkanından randevu alamadı derdini anlatmak için o dönemde de Sayın Ticaret Odası Başkanımız bize geldi Metin Demir ve kendisine ben de bir şeyler söyledim. Tabii ki hemen akabinde deprem olduğu için o konuyu fazla görüşemedik ama bugünden itibaren ziyaretlerimiz başladı kendisini yapacağım ilk ziyarette şunun kendisine ifade edeceğim. Gelmek isteyen maden sahibi maden sahası sahiplerini Genel merkeze getireceğim hatta genel merkezden ziyade Türkiye Büyük Millet meclisindeki grup toplantımıza getirici ve grup toplantısını onlara söz verdireceğim bunu yapacağım. Ben iyi Parti'nin Zonguldak'taki bir yetkilisi olarak il başkanı olarak gelmek isteyen sağ sahibi iş insanı arkadaşlarımızı genel merkezimize getireceğim bizzat meclise de kuru toplantımızda da kendisine kürsüde konuşturma yapacağım derdini anlattıracağım sorunlarını tüm Türkiye görmüş olacak bunun sözünü buradan veriyorum" (Meryem DEMİR)

Editör: Murat Barutçu