Avcı, DSİ yatırımlarını ve çalışmalarını tek tek anlattı Avcı, DSİ yatırımlarını ve çalışmalarını tek tek anlattı

Ramazan ayı öncesinde Adana ilinde kesimi yapılan 700 kilogram at ve eşek eti, sucuk yapılması planlanarak İstanbul’a götürülmek istenildiği sırada Sakarya otoyolunda jandarma ekiplerince yakalanmıştı. Operasyonda gözaltına alınan 20 yaşındaki şahıs, etlerin sucuk yapılarak Düzce’de piyasaya sürüleceğini itiraf etti. Bu olay yıllar önce yaklaşık 6 yıl önce Zonguldak’ta patlayan “Tek tırnaklı eti” olayını akıllara getirdi.

SUÇ KAYDI OLDUĞU ORTAYA ÇIKTI

Sakarya İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Adana'dan kesilip İstanbul'a taşınacak olan etleri tespit ederek operasyon düzenlemiş ve 700 kilogram at ve eşek eti ele geçirmişti. Operasyon sırasında 3 şüpheli gözaltına alınmıştı. Şüphelilerden 20 yaşındaki C.D.'nin daha öncesinde "evcil hayvanı kasten öldürmekten" suç kaydı olduğu ortaya çıktı.

İDARİ İŞLEM BAŞLATILDI

Şüpheli C.D., ifadesinde teslim aldıkları etleri İstanbul'a götüreceklerini, burada sucuk yapılmasının ardından ise Düzce'de piyasaya süreceklerini itiraf etti. Ancak, operasyon sonucunda Tarım Müdürlüğü tarafından alınan numunelerin incelenmesi sonucunda etlerin "tek tırnaklı hayvan eti" olduğu tespit edildi ve imha edildi. Yakalanan 3 şüpheli hakkında adli ve idari işlem başlatıldı.

BİNLERCE ZONGULDAKLI’YA YEDİRMİŞLERDİ!

Yıllar önce Zonguldak’ta da denetim sırasında ortaya çıkan “Tek tırnak” skandalı, kenti derinden sarsmıştı. Zonguldak’ta çok sayıda kuruma ve vatandaşa yedirilen at etinin, en skandal kısmı ise Zonguldak Belediyesi’nin düzenlediği iftar programında binlerce insana yedirilmesiydi. O dönemde edinilen bilgiye göre, etlerin Düzce’den geliyordu. Yaşanan son olay akıllara bir kez daha Zonguldak’ın at ve eşek etiyle imtihanını getirdi.

Muhabir: Fadime YILMAZ ELMA